5 λόγοι που πρέπει να περπατάς χωρίς παπούτσια στο σπίτι

POP UP TEAM
/
18 Σεπτεμβρίου, 2020

To earthing είναι μια τάση που μας ενθαρρύνει να κάνουμε μια σύνδεση με το έδαφος ή μια φυσική επιφάνεια μέσω των ποδιών μας, έτσι ώστε τα όργανα μας να απορροφήσουν τη μαγνητική ενέργεια της Γης. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κήπο, είναι ένας φανταστικός τρόπος να περπατήσεις ξυπόλητη γύρω από το σπίτι.

Δες παρακάτω γιατί πρέπει να περπατάς χωρίς παπούτσια πιο συχνά. Σε τελική ανάλυση, ποια από εμάς δεν απολαμβάνει την απελευθερωτική αίσθηση όταν βγάζουμε τα παπούτσια μας μετά από μια κουραστική μέρα;

Μπορεί να θεραπεύσει αρνητικά συναισθήματα

Το ελεύθερο περπάτημα χωρίς παπούτσια μειώνει το άγχος και, ταυτόχρονα, ενισχύει ορισμένα από τα σωματικά μας συστήματα όπως την αναπνοή, την οξυγόνωση του αίματος και τους παλμούς. Αυτή η απλή δράση μας μεταφέρει επίσης στην παιδική ηλικία, η οποία μεταφράζεται σε ένα θετικό συναίσθημα.

Ανανεώνει το δέρμα

Είναι σημαντικό να επιτρέψεις στα πόδια σου να αναπνέουν φυσικά και να είναι απαλλαγμένα από τα όρια των παπουτσιών. Αυτό θα αποτρέψει επίσης την αποθήκευση της υγρασίας και, στις χειρότερες περιπτώσεις, θα αποτρέψει την ανάπτυξη κακών μυρωδιών και μυκήτων.

Συμβουλή: Εάν περπατάς σε βρωμιά ή άμμο, θα λειτουργεί ως απολέπιση και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από τις ακαθαρσίες πιο εύκολα.

Ανακουφίζει την πίεση στις αρθρώσεις

Από αρχαιοτάτων χρόνων, τα ανθρώπινα όντα σχεδιάστηκαν για να επιβιώσουν χωρίς παπούτσια. Όταν περπατάς χωρίς παπούτσια, οι μηχανισμοί του σώματός σου προσαρμόζονται σε αυτό, δημιουργώντας μια πιο φυσική ευθυγράμμιση για τις αρθρώσεις σου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε ορισμένα αθλήματα, όπως πιλάτες ή γιόγκα, δεν χρειάζονται παπούτσια.

Ενισχύει τις άμυνες σου

«Φόρεσε τα παπούτσια σου, γιατί θα κρυώσεις!». Ίσως έχεις ακούσει τη μαμά σου να το λέει τουλάχιστον μία φορά. Αλλά έχουμε κάποια καλά νέα: το να περπατάμε ξυπόλυτοι μας βοηθά να αντισταθούμε καλύτερα στα κρυολογήματα. Δεδομένου ότι ένα κρύο έδαφος προκαλεί στο σώμα την αντιστάθμιση με επιπλέον παραγωγή θερμότητας, αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι μέθοδοι αντίθεσης ζεστού προς κρύο χρησιμοποιούνται ευρέως για τη θεραπεία του πόνου σε χρόνιες αποφρακτικές πνευμονοπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος και του άγχους.

Διεγείρει την κυκλοφορία

Τέλος, ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος μέσα στις αρτηρίες σου και τις φλέβες στα πόδια σου. Για ακόμη καλύτερη κυκλοφορία, καλό είναι να περπατήσεις σε κρύο νερό, σε βρεγμένο γρασίδι, στο ποτάμι ή στη θάλασσα. Επιπλέον, αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στα πόδια σου!

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved