6 τρόποι για να γίνεις καλύτερη συνομιλήτρια

POP UP TEAM
/
19 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Πώς να φανείς πιο ενδιαφέρουσα και να κάνεις καλύτερες συζητήσεις

Εάν ανήκεις στην ομάδα των εσωστρεφών ανθρώπων, οι συζητήσεις με ανθρώπους που δε γνωρίζεις και τόσο καλά είναι πολύ πιθανό να σε φέρνουν σε αμηχανία. Παρ’όλα αυτά, η ψυχολόγος και blogger του The Positive Prescription Dr. Samantha Boardman ισχυρίζεται ότι σε όλους κάνει καλό να προσπαθήσουν έτσι ώστε να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση.

Μίλα λιγότερο, άκου περισσότερο
‘Ακου πραγματικά και ουσιαστικά όσα λέει ο συνομιλητής σου και βρες ένα θέμα συζήτησης που τον ενδιαφέρει, ενθαρύνοντας τον διάλογο και αποφεύγοντας να απαντάς μονολεκτικά και απότομα.

Κάνε τις σωστές ερωτήσεις
Κάνε πιο συχνά την ερώτηση “γιατί” – όπου ταιριάζει έτσι ώστε να βρεις το βαθύτερο κίνητρο του συνομιλητή σου, να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για τις εμπειρίες του και για να προωθήσεις τη συζήτηση.

Ζήτα συμβουλές

Το να ζητήσεις μια συμβουλή από έναν άνθρωπο που έχει νόημα να στη δώσει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προχωρήσεις μία συζήτηση. Εκτός αυτού, στους περισσότερους αρέσει να μιλούν για τον εαυτό τους. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν κάποιος μιλάει για τον εαυτό του, ενεργοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται και όταν όταν τρώει καλό φαγητό και κάνει σεξ.

Ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων
Ο Dr. Mark Goulston, συγγραφέας του Just Listen, μοιράζεται τις δικές του συμβουλές για το πότε πρέπει να μιλάς και να σταματάς. “Στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα ομιλίας αρέσεις στον συνομιλητή σου, αρκεί να είσαι μέσα στο θέμα της συζήτησης και όσα λες ενδιαφέρουν αυτόν που σε ακούει. Σε γενικές γραμμές, όσοι μιλούν περισσότερο από μισό λεπτό, γίνονται βαρετοί και φλύαροι. Οπότε, αν τα επόμενα 20 δευτερόλεπτα ακόμη μιλάς, ο συνομιλητής σου αρχίζει να χάνει το ενδιαφέρον του”.

Η δύναμη της γλώσσσας του σώματος
Η οπτική επαφή, το κούνημα του κεφαλιού όποτε κατανοείς απόλυτα κάτι και το χαμόγελο όταν ακούς κάτι ευχάριστο ή αστείο κάνουν την επικοινωνία πιο ουσιαστική.

Μείνε μακριά από το τηλέφωνο
Τα αποτελέσματα μίας μελέτης με τίτλο “The iPhone Effect” έχουν δείξει η παρουσία και μόνο ενός τηλεφώνου μπορεί να καταστρέψει μια συνομιλία. Άφησέ το κινητό σου στην τσάντα ή στην τσέπη σου και σε περίπτωση που περιμένεις ένα σημαντικό μήνυμα ή κλήση από τον προϊστάμενό σου, ενημέρωσε τον συνομιλητή σου.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved