Η ιστορία του κοριτσιού που στα 14 έπεσε θύμα βιασμού από έναν παιδόφιλο που γνώρισε στο ίντερνετ

POP UP TEAM
/
20 Οκτωβρίου, 2020

Όταν οι γονείς της ανακάλυψαν φωτογραφίες του στον υπολογιστή της ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά ήταν ήδη αργά.

Η Κristin Helms, από την πόλη Orange County της Καλιφόρνια, ήταν μόλις 14 χρονών όταν ένας 27χρονος άντρας από το Τέξας, ο Kiley Ryan Bowers, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του στη ζωή της μέσω της σελίδας της στο MySpace. Όταν οι γονείς του έφηβου κοριτσιού, Danielle και Robin Helms, ανακάλυψαν φωτογραφίες τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της κόρης τους, αμέσως έκλεισαν τον λογαριασμό της στο MySpace, της έκοψαν τη σύνδεση στο διαδίκτυο και ειδοποίησαν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ήταν όμως αργά. Ο Bowers είχε καταφέρει να παγιδέψει τη μικρή Kristin στα δίκτυα και τότε άρχισε ο αληθινός εφιάλτης.

Αρκετά χρόνια πριν, το 2009, οι γονείς της Kirstin εμφανίστηκαν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ με σκοπό να μιλήσουν για την τραγική ιστορία της κόρης τους και να παρακινήσουν άλλα παιδιά να είναι πολύ πιο προσεκτικά όταν έρχονται σε επαφή με αγνώστους στο διαδίκτυο.

Όπως είχε περιγράψει η ίδια ο Όπρα στην εισαγωγή της εκπομπής της η Κristin ήταν μία πολύ καλή μαθήτρια, πρώτη στα αθλήματα και τις σχολικές εργασίες και η μητέρα της, Danielle, ήταν ιδιαίτερα περήφανη. Υπερπροστατευτική, ήξερε άνα πάσα ώρα και στιγμή που είναι το παιδί της και την φρόντιζε με πολύ αγάπη και στοργή. Μία μέρα η Kristin ζήτησε από τους γονείς της έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και εκείνοι συμφώνησαν με δύο όρους. Να μην ανοίξει λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια και να μη συνομιλεί με αγνώστους.

Αν και η Κristin αρχικά συμφώνησε να μη χρησιμοποιήσει κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγο καιρό αργότερα ο αδελφός της ανακάλυψε πως είχε λογαριασμό στο MySpace και ενημέρωσε τους γονείς τους. «Τότε πήραμε τον υπολογιστή της για περίπου 5μιση μήνες» , εξομολογείται η Danielle στην κάμερα. Αυτό που δεν γνώριζε, ωστόσο, ήταν ότι η έφηβη κόρη της είχε ήδη εμπλακεί διαδικτυακά με έναν 27χρονο άντρα, τον Kiley Ryan Bowers.

«Ήταν μόλις δύο ημέρες πριν τα γενέθλια της, ήταν 4 Ιουνίου του 2006, όταν την άκουσα να κλαίει με λυγμούς στο δωμάτιο της. Έτρεξα κοντά της και την ρώτησα τι έχει και τότε εκείνη είπε “Μαμά, πρέπει να σου μιλήσω. Με χρησιμοποιήσε, με χρησιμοποιήσε”. Τότε τη ρώτησα ποιος τη χρησιμοποίησε και μου μίλησε για έναν 27χρονο άντρα από το Τέξας ο οποίος την προσέγγισε ηλεκτρονικά, της είπε ότι είναι όμορφη, της είπε ότι την αγαπάει και τελικά την παρέσυρε στο δωμάτιο ενός μικρού Motel όπου τη βίασε».

Η Kristin συνάντησε τον Bowers στο ξενοδοχείο μία νύχτα, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, αφού οι γονείς της είχαν πέσει για ύπνο. Εκεί ο άντρας της επιτέθηκε σεξουαλικά και τελικά τη βίασε. «Το μόνο που αισθανόμουν ήταν ότι δεν προστάτεψα το παιδί μου. Μόνο αυτό σκεφτόμουν», είπε η Danielle.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

http://youtu.be/I0BWOCJH1LE

Παρόλο που η Kristin συνάντησε τον βιαστή της μόνο μία φορά εκείνος είχε καταφέρει να κλέψει το μυαλό και την καρδιά της διαδικτυακά, λέγοντας της όλα εκείνα που ήθελε να ακούσει. «Μου είπε “Μαμά, ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν να εμπλακώ τόσο πολύ συναισθηματικά».

Αρχικά το 14χρονο κορίτσι συμφώνησε να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία, λέγοντας στη μητέρα της ότι σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές. Παράλα αυτά λίγο καιρό μετά άρχισε να παρουσιάζει σημάδια κλινικής κατάθλιψης τόσο εξαιτίας τους τραυματικού γεγονότος της σεξουαλικής κακοποίησης την οποία υπέστη, όσο και εξαιτίας του συναισθηματικού πόνου που ένιωθε. Όπως είπε η Danielle η κόρη της βίωσε βαθιά ερωτική απογοήτευση γιατί αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Bowers στο ξενοδοχείο εκείνος έγινε πολύ σκληρός και βίαιος μαζί της στο διαδίκτυο.

«Η κλινική κατάθλιψη είναι μία πολύ σοβαρή νόσος που έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στον θάνατο και η Kristin απλά δεν μπορούσε να το διαχειριστεί όλο αυτό. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έπρεπε να τον αντιμετωπίσει ξανά στο δικαστήριο δεν άντεξε και πήρε την απόφαση να αυτοκτονήσει».

Μία Κυριακή η οικογένεια της Kristin έλειπε από το σπίτι και όταν επέστρεψαν δεν τη βρήκαν εκεί. Η Danielle έψαξε στον κήπο όταν άκουσε τον σύζυγό της να ουρλιάζει από το πάνω πάτωμα. «Ούρλιαζε και ούρλιαζε και ούρλιαζε όπως δεν τον είχα ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου να ουρλιάζει. Μου φώναζε να πάρω την αστυνομία και το έκανα αμέσως. Τότε τον είδα να κατεβάζει την κόρη μας από το σκοινί με το οποίο είχε κρεμαστεί»

«Εκείνη την περίοδο η Kristin έπαιρνε αντικαταθληπτικά τα οποία της ανέβαζαν αρκετά τη διάθεση. Την προηγούμενη ημέρα είδαμε μαζί μία ταινία και με πήρε μία μεγάλη αγκαλιά. Το επόμενο πρωί ήταν πολύ χαρούμενη, ήρθε στο κρεβάτι μου και είπε “Γεια σου, μαμά, τι κάνεις;”. Αλλά εγώ βιαζόμουν και της είπα ότι πρέπει να φύγω και ότι θα την δω μόλις επιστρέψω. Νιώθω πάρα πολύ άσχημα που έφυγα και δεν έμεινα στο σπίτι για να μιλήσω μαζί της», εξομολογήθηκε το 2009 η Danielle. «Παρόλα αυτά έδειχνε πραγματικά καλά. Απ΄όσο γνωρίζουμε οι άνθρωποι που πάσχουν από κλινική κατάθλιψη και σκέφτονται να αφαιρέσουν τη ζωή τους περνούν από φάση μεγάλης χαράς και ευφορίας από τη στιγμή που παίρνουν την οριστική απόφαση να αυτοκτονήσουν», προσθέτει.

Ο Kiley Ryan Bowers τιμωρήθηκε με ποινή μόλις 9 ετών για το γεγονός ότι παρενόχλησε ερωτικά ένα ανήλικο κορίτσι μέσω διαδικτύου, διέσχισε τη μισή αμερικανική ήπειρο για να τη συναντήσει και τελικά να τη βιάσει. Κάτι το οποίο η Danielle θεωρεί βαθιά άδικο: «Εκείνος σκότωσε το παιδί μου. Εκείνος της προκάλεψε την κατάθλιψη που πήρε τη ζωή της».

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved