8 αποδείξεις για να καταλάβετε ότι είστε πραγματικά ερωτευμένοι

POP UP TEAM
/
23 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Λένε πως ο έρωτας είναι τυφλός. Ναι μπορεί να είναι αλήθεια αυτό, αλλά τι άλλο ξέρεις γι᾽αυτή την υπέροχη κατάσταση με την οποία πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι;

Δες παρακάτω 8 πράγματα που μας συμβαίνουν όταν ερωτευόμαστε:

1. Αλλάζει η λειτουργία του εγκεφάλου

Λένε πως όταν είμαστε ερωτευμένοι ο εγκέφαλος μας ενεργοποιεί περίπου 12 περιοχές του. Το αποτέλεσμα; Μπορούμε να καταλάβουμε ότι είμαστε ερωτευμένοι μέσα σ ένα πέμπτο του δευτερολέπτου.

2.Η καρδιά μας χτυπάει πιο αργά

Ο έρωτας επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

3. Δυσκολίες στον ύπνο

Σε πρόσφατη έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Adolescent Health, αποδείχθηκε πως οι ερωτευμένοι συμμετέχοντες είχαν μειώσει τουλάχιστον κατά μία ώρα κάθε βράδυ την διάρκεια του ύπνου τους καθώς σκεφτόντουσαν το πρόσωπο με το οποίο ήταν ερωτευμένοι!

4. Μειώνονται οι σωματικοί πόνοι και τα νεύρα

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ ο έρωτας ενεργοποιεί τα ίδια κέντρου ελέγχου στον εγκέφαλο που ενεργοποιούν και τα ηρεμιστικά! Αποτέλεσμα αυτού, να μην πονάς και να μην έχεις νεύρα!

5. Είμαστε αφηρημένοι.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, ο εγκέφαλος εκκρίνει την ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, η οποία μπορεί να βλάψει τη μνήμη.

6. Ζηλεύουμε περισσότερο

Μια πρόσφατη μελέτη από το Florida State University, εδειξε πως ο έρωτας μπορεί να σε κάνει υπερπροστατευτική και να απελευθερώσει ορμόνες που δημιουργούν ζήλεια!

7. Όλα μας φαίνονται πιο γλυκά!

Στο πλαίσιο έρευνας επί του θέματος που διεξήγαγε η American Psychological Association, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και δοκίμασαν διαφορετικά φαγητά και ποτά, οι ερωτευμένοι –ανεξαρτήτως του τι δοκίμαζαν- έλεγαν πως τους αφήνει μία πιο γλυκιά επίγευση.

8. Η φωνή μας γίνεται πιο ψιλή

Όταν οι γυναίκες μιλούν για τους άνδρες με τους οποίους είναι ερωτευμένες, μιλούν συχνά σ ένα υψηλότερο τόνο, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Motivation and Emotion.

 

Με πληροφορίες από madame figaro

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved