Δεσποινίς Διευθυντής: Πώς είναι σήμερα και πού βρίσκεται το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία

POP UP TEAM
/
8 Αυγούστου, 2021

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος μάς έχει χαρίσει πολλές στιγμές γέλιου με τις κωμωδίες του. Μια από αυτές είναι και η ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» με την Τζένη Καρέζη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο. Και ποιος δεν θυμάται την ατάκα της Καρέζη «Γυρίσατεεε;» η οποία ακούγεται ως σήμερα. Χαρακτηριστικό, λοιπόν, της ταινίας είναι το σπίτι στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Έχετε αναρωτηθεί πώς μπορεί να είναι σήμερα;

Στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει και τόσο. Έτσι όταν περνάς απ’ έξω μπορείς να φέρνεις στο μυαλό σου νοσταλγικές στιγμές μιας άλλης εποχής.

despoinis dieythuntis 1

Η Υπόθεση της ταινίας

Η Λίλα Βασιλείου (την οποία υποδύεται στην ταινία η Τζένη Καρέζη) έχει αναλάβει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας. Στήριγμά της σε κάθε βήμα της είναι ο υπερπροστατευτικός πατέρα της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Θέλοντας η ίδια να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων παραμελεί σύμφωνα με τον πατέρα της και τις φίλες της την θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη (τον οποίο υποδύεται ο Αλέκος Αλεξανδράκης).

Ωστόσο έρχεται η στιγμή που τον ερωτεύεται. Τελικά, λοιπόν, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό. Το ακούει και η αλλαγή της συμπεριφοράς της δημιουργεί γλυκές αλλά και αστείες σκηνές. Το γέλιο είναι πάντως εγγυημένο σε πολλές από τις σκηνές της αγαπημένης ελληνικής ταινίας.

http://youtu.be/9Y4cOyJM8us

Σίγουρα αν έχεις δει την ταινία πάνω από δύο φορές θα θυμάσαι τα χαρακτηριστικά σκαλιά στα οποία η Λίλα τραγουδούσε με τον πατέρα της τα τρία παιδιά Βολιώτικα. Αυτές οι σκάλες, λοιπόν, βρίσκονται στη Φιλοθέη και συγκεκριμένα στην οδό Κόδρου. Φέρνοντας στο μυαλό σου σκηνές από την ταινία και περνώντας απ’ έξω μπορείς να δεις ότι το καλοδιατηρημένο σπίτι θυμίζει πολύ τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής»

despoinis dieythuntis 3

Δείτε εδώ την τοποθεσία

Με τη βοήθεια του Google Maps μπορούμε να δούμε πώς είναι σήμερα το διώροφο της οδού Κόδρου που γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές της παλιάς ελληνικής ταινίας με την Καρέζη και τον Αλεξανδράκη. Και τον αείμνηστο και φυσικά αγαπημένο Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

 

Πηγή : Google Maps, exploringgreece.tv

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved