«Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ»:Η γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας

POP UP TEAM
/
31 Οκτωβρίου, 2020

Ένα από τα τρία θύματα της, τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε σε καθολική εκκλησία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία, ήταν η Βραζιλιάνα Simone Barreto Silva, μία 44 χρονη μητέρα που πρόλαβε πριν πεθάνε να ζητήσει από τις αρχές να «πουν στα παιδιά της ότι τα αγαπάει».

Η Silva ζούσε στη Γαλλία τα τελευταία 30 χρόνια και είχε 3 παιδιά, όπως επιβέβαιωσαν οι τοπικές αρχές αργά το βράδυ της επίθεσης.

Η 44χρονη μητέρα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον Τηνήσιο μετανάστη Brahim Aoussaoui, ο οποίος λίγη μόλις ώρα πριν είχε δολοφονήσει και τον ιερέα Vincent Loques, την ώρα που προετοιμαζόταν για τη λειτουργία. Το τρίτο θύμα της επίθεσης δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά όπως έχει γίνει γνωστό πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η 44χρονη Simone είχε προλάβει να κρυφτεί πληγωμένη μέσα σε ένα τοπικό εστιατόριο πριν υποκύψει τελικά στα τραύματα της. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι τελευταίες τις λέξεις στους γιατρούς που έσπευσαν στο σημείο ήταν «Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ». Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η Simone ήταν παντρεμένη ή αν ζούσε με τον σύντροφό της. Αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν μητέρα 3 αγοριών, στο προφίλ της στο facebook βλέπουμε δύο μικρά αγόρια και ένα κοριτσάκι.

in 25705 5f9c152201ef4

Ο άντρας πίσω από την τρομοκρατική επίθεση όρμηξε μέσα στον καθολικό ναό και σκότωσε τρεις ανθρώπους, φωνάζοντας «Allahu Akbar» («Ο θεός είναι μεγάλος») μόλις τρεις ημέρες πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων, η οποία αποτελεί μεγάλη γιορτή για την καθολική εκκλησία. 

in 25705 5f9c15220b68a

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο δολοφόνος είχε φτάσει στη Νίκαια της Γαλλίας με τρένο περίπου στις 6μιση το πρωί της ίδιας ημέρας. Όταν κατέβηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό άλλαξε γρήγορα ρούχα στις τουαλέτες. Οι κάμερες ασφαλείας τον έχουν καταγράψει να φεύγει από τον χώρο περίπου στις 8μιση και να κατευθύνεται προς την καθολική εκκλησία

 

Πηγή: ΑΠΕ,ΜΠΕ, womantoc.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved