Έλενα Μπουζάλα: «Δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο»

POP UP TEAM
/
3 Νοεμβρίου, 2020

H παρουσιάστρια της Αθλητικής Κυριακής μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τις γυναίκες αλλά και τους άντρες

«Ως κάποια που έχω ζήσει την εμπειρία, θέλω να πω μόνο δύο πράγματα: Το πρώτο είναι πρόληψη, πρόληψη, πρόληψη. Κάνουμε τις εξετάσεις μας τακτικά και ευλαβικά. Γιατί η έγκαιρη διάγνωση, κυριολεκτικά σώζει ζωές. Το δεύτερο είναι ότι δεν το βάζουμε ποτέ κάτω, ακόμα και όταν αισθανόμαστε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Γιατί η πραγματική δύναμη δεν έρχεται από αυτά που μπορούμε να κάνουμε, αλλά, ξεπερνώντας αυτά που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε.

Όλες φοβόμαστε, η ελπίδα όμως, είναι ισχυρότερη από τον φόβο. Και μια συμβουλή προς τους άντρες: Μην αφήσετε πότε τη γυναίκα σας μόνη της να περάσει μία τέτοια δοκιμασία, σταθείτε δίπλα της. Καμιά γυναίκα, δεν πρέπει να το περάσει μόνη της αυτό» είπε ενώ στη συνέντευξη που έδωσε στη στη Ρομίνα Ξύδα και στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα συμπλήρωσε:

«Πώς ένιωσα όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι ήταν καρκίνος; Σαν να έπαθα λάστιχο. Πρέπει να βγάλουμε το λάστιχο, να βάλουμε καινούριο και να προχωρήσουμε. Δεν έπαθα σοκ, αρνήθηκα κάθε μορφή μοιρολατρίας. Πήγα για επέμβαση, αφαιρώντας, από μέσα μου ακόμη και την παραμικρή υποψία».

Η παρουσιάστρια της Αθλητικής Κυριακής αναφέρθηκε και στη έμπρακτη στήριξη που είχε από τον σύζυγό της, όλη εκείνη τη δύσκολη και ευαίσθητη περίοδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προέτρεψα τους άνδρες να μην αφήσουν ποτέ τη γυναίκα τους να περάσει μόνη της, μία τέτοια δοκιμασία και να σταθούν δίπλα, γιατί ο καρκίνος δεν είναι μία γυναικεία υπόθεση και επειδή κανείς άνθρωπος δεν αξίζει να το περάσει, αυτό μόνος.

Υπάρχουν η αγωνία, τα ράμματα, η αποκατάσταση, ένας πραγματικός άντρας δεν φεύγει ποτέ. Ο Γιάννης, ο σύζυγός μου με βοήθησε πολύ. Ήταν αισιόδοξος, θετικός, υποστηρικτικός. Ό,τι και αν συμβεί, θα το αντιμετωπίσουμε είναι το μότο του. Ένα μότο που κατάφερε να μετατρέψει σε κοινό σκεπτικό και σε στάση ζωής».

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved