Καστοριά: «Τα μάτια ενός ζώου μιλούν μια σπουδαία γλώσσα»

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ένας κύκνος τραυματισμένος από αλιευτικό εργαλείο που περιφερόταν φοβισμένος και εξουθενωμένος στην λίμνη της Καστοριάς, δέχτηκε την φροντίδα των ανθρώπων που τον εντόπισαν.

«Τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα» έγραψε μετά την «επέμβαση» ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ υπενθύμισε πως, οι πολίτες που εντοπίζουν τραυματισμένα ζώα, μπορούν να επικοινωνούν με τον Σταθμό Περίθαλψης Άγριων Ζώων (τηλ.: 2467080200) ή να το αναφέρουν στην Ελληνική Αστυνομία. 

«Απερίγραπτα είναι τα συναισθήματα όταν συνδέονται με πράξεις που δεν είναι για προσωπικό σου όφελος , είναι συναισθήματα που δεν χωράνε ευχαριστώ αλλά ούτε και μπράβο. Αυτό έκαναν σήμερα όλοι που βοήθησαν και το θεώρησαν ηθική υποχρέωση.

Για άλλη μια φορά ένας κύκνος περιφερόταν φοβισμένος και εξουθενωμένος στην περιοχή της λίμνης Καστοριάς με ένα πολυάγκιστρο τρίαινα στον οισοφάγο και στην γλώσσα του αγκιστρωμένο ίσως για πολλές μέρες . Ύστερα από πολύωρη προσπάθεια μπορέσαμε και αφαιρέσαμε το αλιευτικό εργαλείο χωρίς να τραυματίσουμε περεταίρω το ζώο.

Τα χαμόγελα των ανθρώπων που βοήθησαν και η φευγαλέα ματιά του κύκνου ήταν η αποζημίωση μας», έγραψε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved