Αυτό είναι το μεγαλύτερο διαμαντένιο δαχτυλίδι του κόσμου που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

POP UP TEAM
/
8 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Αποτελείται από 12. 638 καράτια και είναι σίγουρα ο ορισμός της υπερβολής, παρά το γεγονός ότι ο δημιουργός του το χαρακτηρίζει απλά «ανεκτίμητο».

H Μέριλιν Μονρό τραγουδούσε πως τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας στο «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές», πίσω στο 1953, και παρόλο που τα αρσενικά έχουν καταρρίψει εδώ και καιρό τον ισχυρισμό του τίτλου της διάσημης ταινίας, αυτό δεν ισχύει και για το αντίστοιχο μουσικό κομμάτι. Οι συγκεκριμένοι πολύτιμοι λίθοι παραμένουν αγαπημένοι του ωραίου φύλλου και αυτό φαίνεται πως το έχει καταλάβει πολύ καλά ένας κοσμηματοπώλης από την Ινδία, ο οποίος κατασκεύασε τον πιο εντυπωσιακό εκφραστή αυτής της ρήσης.

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 12.638 διαμάντια φέρει πάνω του το δαχτυλίδι που δημιούργησε ο Χαρσίτ Μπανσάλ, ο οποίος για τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του χρειάστηκε 3 ολόκληρα χρόνια. Το απαστράπτον άνθος που σχηματίζουν οι χιλιάδες πολύτιμοι λίθοι αφήνει άπαντες με το στόμα ανοικτό, ενώ το κάθε μικρό πέταλο από τα οκτώ επίπεδα του λουλουδιού στο δαχτυλίδι είναι μοναδικά σχεδιασμένο, ώστε να διαφέρει από το διπλανό του.

«Ο στόχος μου ήταν πάντα να χρησιμοποιήσω περισσότερα από 10.000 διαμάντια. Πέταξα πολλά σχέδια και ιδέες στα σκουπίδια προτού καταλήξω τελικά σε αυτό εδώ» αναφέρει ο 25χρονος Ινδός, από την πόλη Σουράτ. Το τελικό προϊόν, που ονομάστηκε “Marigold, το δαχτυλίδι της ευημερίας” ξεπέρασε ακόμα και τις δικές του προσδοκίες, αφού ζυγίζει περισσότερα από 165 γραμμάρια και το συνολικό βάρος των διαμαντιών που το κοσμούν ξεπερνούν τα 38 καράτια.

 Με τέτοιες εντυπωσιακές προδιαγραφές το Marigold κέρδισε και μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ως το δαχτυλίδι με τα περισσότερα διαμάντια, αφού διέλυσε το ρεκόρ του προηγούμενου κατόχου. Ένα εξίσου απίθανο κόσμημα με 7.801 πολύτιμους λίθους, που είχε κατασκευαστεί και πάλι στην Ινδία. Μπορεί το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών να είναι ήδη κάτι παραπάνω από ζωηρό, με τον Χαρσίτ Μπανσάλ να έχει δεχθεί αρκετά τηλεφωνήματα από ευκατάστατους ενδιαφερόμενους, ωστόσο τους ξεκαθαρίσει οτι για την ώρα το αριστούργημά του δεν ψάχνει νέα κατοικία. «Δεν σκεφτόμαστε να το πουλήσουμε προς το παρόν. Είναι ζήτημα περηφάνειας για μας. Είναι ανεκτίμητο» σημειώνει, καθώς η λάμψη του Marigold φαίνεται πως είναι τόσο δυνατή, ώστε μάγεψε και τον ίδιο τον δημιουργό του.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved