Ποτέ δεν είναι αργά: Γιαγιά και εγγονή αποφοίτησαν την ίδια ημέρα από το ίδιο πανεπιστήμιο

POP UP TEAM
/
13 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ποτέ δεν είναι αργά για να πάρει κανείς το πτυχίο του.

Η 74χρονη Πατ Όρμοντ αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Τενεσί (UTC) την ίδια μέρα με την 22χρονη εγγονή της, Μέλοντι. Η ηλικιωμένη γυναίκα πήρε το πτυχίο της στην ανθρωπολογία, 42 χρόνια μετά την πρώτη φορά που μπήκε για μάθημα σε κολεγιακό αμφιθέατρο. 

Η Πατ είχε ξεκινήσει τις σπουδές της το 1978, στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Kennesaw στην Ατλάντα. Όμως μετά από ένα εξάμηνο είχε εγκαταλείψει, μετακομίζοντας στην Τσατανούγκα του Τενεσί. 

Πέρασε τις επόμενες δεκαετίες δουλεύοντας ως λογίστρια. Έκανε παιδιά και απέκτησε, μεταξύ άλλων, τον πατέρα της Μέλοντι. Περιστασιακά παρακολουθούσε μερικά μαθήματα στο UTC και, αφού βγήκε στη σύνταξη, κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετές «μονάδες» για να αποφοιτήσει. 

Η εγγονή της είχε πάρει μεταγραφή στο ίδιο ίδρυμα μετά από ένα χρόνο στο κολέγιο Berea του Κεντάκι. Τον τελευταίο χρόνο, γιαγιά και εγγονή παρακολουθούσαν μαθήματα online λόγω της πανδημίας.

42d3aa75 ad95 49dc a073 c5776b0ef517 1920x1080

Η Πατ συνήθιζε να παρακολουθεί μαθήματα το πρωί και η εγγονή της τα απογεύματα. Με την Μέλοντι δεν είχαν κοινά μαθήματα αλλά συχνά συναντιούνταν στους χώρους του πανεπιστημίου τα μεσημέρια. «Την έβλεπα και φώναζα «γιαγιά» μέχρι να με δει», θυμάται η 22χρονη, μιλώντας στο CNN. 

Τελικά αποφοίτησαν και οι δύο την ίδια ημέρα, στις 20 Νοεμβρίου. Λόγω του κορωνοϊού δεν υπήρχε κοινό, αλλά η μία ακολούθησε την άλλη στην σκηνή, καθώς τα επώνυμά τους ήταν ακριβώς τα ίδια.

Η Πατ ελπίζει να γίνει παράδειγμα για «αντισυμβατικούς» φοιτητές που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους έστω και αργά. «Η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Είναι κάτι που μου το δίδαξε ο πατέρας μου όταν ήμουν νεότερη. Ό,τι κι αν κάνεις, δεν σταματάς να μαθαίνεις. Υπάρχει πάντα επιλογή».

Η 74χρονη προετοιμάζεται τώρα για το επόμενο πτυχίο της, ένα bachelor στην ιστορία.

 

Με πληροφορίες από CNN, lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved