Δεν κρατιούνται οι σχέσεις με ψίχουλα αγάπης

POP UP TEAM
/
25 Μαρτίου, 2024

Ζητάς αγάπη, όμως δίνεις ψίχουλα στον σύντροφό σου και σε στεναχωρεί που δεν σε νοιάζεται όπως θα ήθελες και είχες συνηθίσει.

Ζητάς θαυμασμό, όμως δεν κάνεις τίποτα για να τον κερδίσεις.

Επαναπαυτήκες στα κεκτημένα και θεωρείς ότι αφού σε θαύμασε στην αρχή, θα σε θαυμάζει για πάντα, δίχως να χρειαστεί να κουνήσεις ξανά το δακτυλάκι σου.

Ζητάς ενδιαφέρον και περιποίηση, τη στιγμή που το μόνο σου μέλημα είναι, πως θα ικανοποιηθούν οι δικές σου ανάγκες.

Ζητάς αφοσίωση, όμως καμία προσπάθεια και απόδειξη δεν δίνεις για την δική σου αφοσίωση. Τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν και οι αμφιβολίες που σπέρνεις συνεχώς, έχουν φυτρώσει και οι καρποί τους είναι η καχυποψία και η ανασφάλεια.

Ζητάς έρωτα, όμως έχεις ξεχάσει εδώ και καιρό να είσαι ερωτικός και δεν κάνεις τίποτα για να “ταράξεις τα νερά”.

Η ερωτική έλξη διατηρείται με φαντασία και ευρηματικότητα και για να αντέξει στη ρουτίνα, πρέπει να μην αφήνεις τη φλόγα να σβήσει.

Μάθαμε από μικροί να ζητάμε και να μας τα δίνουν όλα απλόχερα και πίστεψαμε ότι θα είναι έτσι και η ζωή.

Θεωρήσαμε κεκτημένα ό, τι κατακτήσαμε και τα εναποθέσαμε στη ζώνη της σιγουριάς, αφαιρώντας κάθε διάθεση ανατροφοδότησης της ενέργειας τους

Πώς μπορείς να ζητάς την προσοχή και την κατανόηση του άλλου, όταν εσύ ο ίδιος τις περισσότερες φορές αδιαφορείς για αυτόν και κοιτάς μόνο την πάρτη σου.

Όταν οι δουλειές και τα άλλα σου ενδιαφέροντα, σε απασχολούν τις περισσότερες ώρες και έχεις καταντήσει να μπαίνεις τουρίστας στο σπίτι σου.

Για να μπορείς να ζητάς, πρέπει να μάθεις να προσφέρεις πρώτα. Η αξία μας, δεν καθορίζεται από τις γνώσεις και τις δυνατότητές μας, αλλά από το τι πραγματικά προσφέρουμε.

Δεν το ήξερες αυτό όταν άρχισες να διαμαρτύρεσαι για τις απολαβές που άρχισαν να μειώνονται;

Πρέπει να δώσεις αγάπη, για να λάβεις αντίστοιχα πίσω. Να δώσεις στοργή, ασφάλεια και ελευθερία, για να μπορέσει ο άλλος να αποδώσει ανάλογα. Να ακούσεις τα θέλω του, να νιώσεις τον πόνο του, να συζητήσεις τα κενά του, πριν αρχίσεις τα μανιφέστα με τις απαιτήσεις σου.

Πρέπει να τον ντύσεις με όμορφα λόγια, για να του φτιάξεις τη διάθεση και να δεις τα μάτια του να λάμπουν. Και τότε η ανταπόκριση θα είναι διπλή.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο σε μία σχέση.

Το ότι ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, δεν πάει να πει ότι θα στέκεται δυνατή και υγιής, εάν δεν προσφέρεις σε αυτήν και μόνο ζητάς.

Σκαλίσαμε το παγκάκι με τα ονόματά μας και πιστέψαμε ότι ήταν τόσο βαθιά, που κανένας βοριάς δεν θα τα έσβηνε.

Και τώρα τα γράμματα θάμπωσαν και ξεθώριασαν, διότι δεν ξαναπέρασαμε από εκεί για να τα ανανεώσουμε.

Σταμάτα λοιπόν να ζητάς και ξεκίνα να δίνεις. Αν δώσεις σπίθα θα πάρεις πυρκαγιά, αν δώσεις σταγόνα θα πάρεις ποτάμι, αν δημιουργήσεις την έκρηξη θα νιώσεις τη λάβα, αν δώσεις την άπνοια θα απολαύσεις τη γαλήνη.

Ένα αλισβερίσι είναι οι σχέσεις και η ισορροπία επέρχεται, όταν αμφότερες οι πλευρές δουλεύουν για το πετύχουν.

Και τότε η αρμονία του αποτελέσματος, ολοκληρώνει το ζευγάρι για πάντα.

 

Κείμενο: loveletters- Τριστάνος

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved