Αυτοί είναι οι λόγοι που επέστρεψε ο πρώην σου

POP UP TEAM
/
31 Δεκεμβρίου, 2020

Πολύ πιθανόν να έχει τύχει και σε εσένα… Ένας πρώην που μετά από καιρό σε θυμήθηκε, σου έστειλε μήνυμα ή σε πήρε τηλέφωνο μόνο και μόνο για να σου πει ότι του λείπεις ή κάτι παρόμοιο, παρόλο που ήταν εκείνος που σε χώρισε και στο ενδιάμεσο… ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Όταν εξακολουθείς να τον αγαπάς και ακούς να σου λέει τέτοια πράγματα, ένα πολύ περίεργο συναίσθημα γεννιέται μέσα σου, κάτι σαν έκπληξη με σύγχυση μαζί, ενθουσιασμό με απορία, κάτι γλυκόπικρο τέλος πάντων και μένεις να κοιτάς το κενό και να αναρωτιέσαι τι σημαίνει αυτό που μόλις τώρα ξεστόμισε.

Πώς θα τον ξεπεράσεις αν εξακολουθεί να σου στέλνει μηνύματα και να σε παίρνει τηλέφωνο;

Του λείπεις όντως τόσο πολύ γι’ αυτό και θέλει να γυρίσει κοντά σου; Εξακολουθεί να σε αγαπά ή μήπως σε θέλει μόνο για το σεξ;

Όταν ένας άντρας φεύγει από μία σχέση και κάποια στιγμή επιστρέφει δεν σημαίνει ότι το κάνει επειδή θέλει να το συνεχίσετε από εκεί που το αφήσατε ή ότι σε αγαπάει. Πρώτον δεν κάνει καμία νύξη και καμιά προσπάθεια να μιλήσετε για το τι συνέβη μεταξύ σας και αυτό πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις. Ίσως του λείπει η παρέα σου, το σεξ, τα αστεία που κάνατε μεταξύ σας ή μπορεί να του λείπεις για ένα λόγο που δεν θα μάθεις ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι του λείπεις απαραίτητα ως σύντροφος. Ίσως του λείπουν τα θετικά του χαρακτήρα σου αλλά από την άλλη να είναι δυσαρεστημένος με άλλα σου χαρακτηριστικά που πιστεύει πως δεν μπορούν να αλλάξουν.

Το να πεις σε κάποιον «μου λείπεις» είναι εύκολο. Το να το εννοείς και να το υποστηρίζεις είναι δύσκολο.

Αν ο πρώην σου επικοινωνήσει ξανά μαζί σου και θέλει να τα ξαναβρείτε αυτό ίσως να οφείλεται σε μερικούς από τους παρακάτω λόγους:

Θέλει να τονώσει το εγώ του

Θέλει να μάθει πώς είσαι στη ζωή σου και τι κάνεις

Δεν του αρέσει που είναι μόνος

Θέλει να σε κρατήσει καβάτζα σε περίπτωση που μείνει μόνος.

Τι πρέπει να κάνεις αν ο πρώην σου σε προσεγγίσει ξανά;

Σκέψου λογικά. Δεν είναι περίεργο που σε χώρισε και τώρα ξαφνικά επανέρχεται ενώ στο ενδιάμεσο είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης; Σου χρωστάει μία εξήγηση, κάτι καλύτερο από ένα απλό «μου λείπεις».

Βάλε όρια. Αυτή η συμπεριφορά δείχνει ασέβεια και εγωισμό ανάλογα πάντα με το πώς τελείωσε η σχέση σας. Εάν με τη συμπεριφορά του σε πλήγωσε ή σε μπέρδεψε, τότε η επιστροφή του δεν θα εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου «σε αναμονή». Είναι φυσιολογικό να θρηνείς το τέλος της σχέσης σας, αλλά μέχρι ενός σημείου. Διώξε από μέσα σου κάθε αρνητικό συναίσθημα και συνέχισε να ζεις.
Αν είσαι σε σχέση, μη βιαστείς να χωρίσεις για πάρτη του. Δεν αξίζει τον κόπο. Το πιο πιθανό είναι να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και μετά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Να είσαι κάθετη και κατηγορηματική. Φρόντισε ο, τι κάνεις να είναι προς το συμφέρον σου. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και σκέψου τι σε περιμένει αν τον αφήσεις να επιστρέψει στη ζωή σου. Μην τον αφήσεις να παίξει ξανά με τα αισθήματά σου. Να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη. Μπορείς απλά να του πεις «μην επιστρέψεις αν δεν ξεκαθαρίσεις τι θες πραγματικά».
Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να είσαι πάντα καλή γιατί αυτό πιστεύουν οι γυναίκες ότι πρέπει, δηλαδή να είναι καλές και να λένε αυτά που θέλουν οι εκάστοτε σύντροφοι να ακούσουν. Έχεις κάθε δικαίωμα να θέσεις τα δικά σου όρια και αν δεν θες να σε ξαναενοχλήσει μπορείς κάλλιστα να του το πεις. Η σχέση αυτή έχει τελειώσει στην πραγματικότητα και όχι στη φαντασία σου.
Όταν τελειώνει μία σχέση τείνουμε να εξιδανικεύουμε τον άλλον και να ξεχνάμε τα αρνητικά του. Μην κάνεις το ίδιο λάθος. Ξεκαθάρισε μέσα σου προτού προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Ο πρώην σου μπορεί να επικοινώνησε για πολλούς λόγους, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν. Εάν ήρθε για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να εξηγηθεί, τότε οι πράξεις και η συμπεριφορά του θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα του. Δεν θα σου πει μόνο ότι τους λείπεις, αλλά θα στο αποδείξει και θα προσπαθήσει ξανά. Θα είναι σε θέση να σου εξηγήσει γιατί τελείωσε τη σχέση και να σου πει τι ένιωθε εκείνη τη στιγμή και τι φαντάστηκε ότι θα αλλάξει τώρα, εάν συμφωνήσεις να τα ξαναβρείτε. Επίσης θα είναι σε θέση να εκφράσει τους φόβους, τις ανησυχίες του και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει χωρίς να σε κατηγορήσει ή να απαιτήσει να αλλάξεις. Εάν υπάρχει κάτι σε αυτή τη σχέση που ενοχλούσε και τους δυο σας, θα πρέπει να παλέψετε μαζί για να το διορθώσετε.

Συμπέρασμα; Έτσι και γυρίσει και σου πει «μου λείπεις», μη βιαστείς να χαρείς. Να είσαι δύσπιστη και καχύποπτη. Μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να σε παρασύρουν και να σε οδηγήσουν στα ίδια λάθη. Γνωρίζεις ήδη ότι αυτή η σχέση ήταν ένα αδιέξοδο.

Δεν είσαι του πεταματού ούτε καβάτζα κανενός. Κάποιος που πραγματικά θέλει να είναι μαζί σου και σε σέβεται, θα είναι ξεκάθαρος. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μην πέσεις στην παγίδα.

Με πληροφορίες από singleparent.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved