Ένα νεαρό ζευγάρι από το Λιντς της Αγγλίας, ο Λουκ και η Σάρα Φλάναγκαν, αποφάσισαν πριν από περίπου έναν χρόνο να μετακομίσουν μόνιμα σε μία από τις πιο απομακρυσμένες και μοναχικές περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.

Στις 14 Μαρτίου του 2020, μία ακριβώς εβδομάδα πριν από την ημέρα κατά την οποία η Βρετανία μπήκε σε καθολικό lockdown και η τρέλα του κορονοϊού ξεκίνησε και επίσημα, το ζευγάρι εγκαταστάθηκε μόνιμα στο μικρό νησάκι Owey στα δυτικά της κομητείας Donegal στην Ιρλανδία, νοικιάζοντας ένα μικρό εξοχικό σπίτι σε αναζήτηση μίας πιο ήσυχης και αργής ζωής. Ιδέα δεν είχαν τι ήταν αυτό που περίμενε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο 34χρονος Λουκ και η 36χρονη Σάρα βρέθηκαν από τα Highlands της Σκωτίας όπου ζούσαν στο μικρό νησί Owey όταν είδαν στο διαδίκτυο μία διαφήμιση που προσέφερε την ευκαιρία σε όποιον ήθελε να ζήσει μόνιμα στο ερημικό νησί του βόριου Ατλαντικού εξοχικό σπίτι σε πολύ χαμηλή τιμή. Η απόφαση τους αποδείχθηκε πολύ σοφή αφού έτσι κατάφεραν να γλιτώσουν ολόκληρη την πανδημία του κορονοϊού και να παραμείνουν απόλυτα ασφαλείς. 

Εκτός από μερικούς κατοίκους το καλοκαίρι, το νησί Owey - το οποίο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, αέριο και τρεχούμενο νερό - ερημώνει για το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Ο Λουκ πιστεύει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοικιάζουν, ήθελε να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να περάσει κανείς μια ολόκληρη χειμερινή σεζόν στο Owey, ελπίζοντας ότι και άλλοι θα κάνουν το ίδιο στο μέλλον.

Στο νησί, η Σάρα και ο Λουκ πιάνουν ψάρια, έχουν κότες για αυγά και καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χρησιμοποίησαν μία λέμβο για να φτάσουν στην πλησιέστερη ηπειρωτική ακτή - η οποία απέχει λιγότερο από ένα μίλι από το νησί Owey - και προμηθεύτηκαν φαγητό για το χειμώνα.

Το ζευγάρι λέει ότι η εμπειρία τους στο νησί είναι «απίστευτη» και «τους αρέσει πολύ». Η Σάρα, η οποία είναι κοινωνική λειτουργός, είπε: «Μιλάω στη μαμά μου στο Λιντς και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τι συμβαίνει, είναι σαν να ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

«Φτάσαμε στο νησί περίπου στις 14 Μαρτίου, κυριολεκτικά μια εβδομάδα πριν από το lockdown και μέχρι τώρα έχουμε χάσει όλη την τρέλα του Covid-19. Ζούμε σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι, χρησιμοποιώντας κάρβουνα που αποθηκεύσαμε το καλοκαίρι, χρησιμοποιούμε δεξαμενή για τη συλλογή βρόχινου νερού, μαγειρεύουμε χρησιμοποιώντας μεγάλες μπουκάλες αερίου, τις οποίες επίσης γεμίσαμε τους καλοκαιρινούς μήνες και έχουμε ηλιακά πάνελ τα οποία συνδέουμε με την μπαταρία του αυτοκινήτου μας για φόρτιση όλη την ημέρα, πριν φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας».

Το ζευγάρι είπε ότι πλένονται και πλένουν και τα ρούχα τους με νερό της βροχής που συλλέγουν. Μαζί τους στο νησί, ζουν και τα δύο σκυλιά τους.

Σύμφωνα με τη Σάρα έχουν καλή σύνδεση 4G στο διαδίκτυο, ακόμη και αν δεν υπάρχει Wi-Fi στο νησί Owey.

Ο Λουκ, ο οποίος εργάζεται ως ξυλουργός, δήλωσε ενθουσιασμένος με τον νέο αυτό τρόπο ζωής τους. «Ήταν πραγματικά περίεργο να ακούμε για όλα όσα συμβαίνουν, ενώ βρισκόμαστε απομονωμένοι σε αυτό το μικρό νησί. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τις κοινωνικές αποστάσεις. Η εμπειρία στο σύνολό της είναι απίστευτη. Ο ρυθμός της ζωής είναι τόσο αργός, αλλά είναι υπέροχος, περνάμε τις μέρες μας έξω περπατώντας με τα σκυλιά, καλλιεργώντας το δικό μας φαγητό και μαθαίνοντας νέες δεξιότητες. Δεν είναι για όλους, αλλά εμείς το έχουμε αγαπήσει».

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

 

via