«Ο “Σκοπελίτης” άλλαξε δρομολόγιο για να μεταφέρει νεφροπαθείς από Πάρο σε Νάξο για αιμοκάθαρση»

POP UP TEAM
/
19 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ο Θεόφιλος Δουμάνης στη σελίδα του στο Facebook ανέδειξε μια ιδιωτική πρωτοβουλία, αντλώντας πληροφορίες από νέο, σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής»: Όταν μια μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία άλλαξε τα δρομολόγιά της μετά τις γιορτές, με αποτέλεσμα οι νεφροπαθείς της Πάρου να μην μπορούν να μεταβαίνουν στη Νάξο αυθημερόν, τρεις φορές την εβδομάδα, για την απαραίτητη αιμοκάθαρση, ο «Σκοπελίτης», το εμβληματικό πλοίο των Μικρών Κυκλάδων, ανέλαβε, χωρίς καμία κρατική παρέμβαση, αυτή την κυριολεκτικά σωτήρια αποστολή, ακόμα και με πολλά Μποφόρ.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα ο ραδιοφωνικός παραγωγός:

«Ο “Σκοπελίτης”, το πλοίο-θρύλος των Μικρών Κυκλάδων αποδεικνύει ότι πάντα τα μικρά είναι για τα μεγάλα. Όταν η μεγάλη ακτοπλοϊκή εταιρεία άλλαξε τα δρομολόγια της μετά τις γιορτές, νεφροπαθείς της Πάρου έμειναν αβοήθητοι καθώς δεν μπορούσαν να πάνε για την απαραίτητη αιμοκάθαρση στη Νάξο. Σύμφωνα με την Καθημερινή, πριν καν η πολιτεία παρέμβει για να δώσει την -όποια-λύση ο καπετάν-Γιάννης, καπετάνιος του Σκοπελίτη άλλαξε και το δικό του δρομολόγιο και ανέλαβε με το πλοίο του να προσεγγίζει το Πίσω Λιβάδι της Πάρου, να επιβιβάζει τους νεφροπαθείς, να τους μεταφέρει στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νάξου και να τους επιστρέφει και πάλι στο νησί τους.

»Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκοπελίτης και ο καπετάνιος του υπερβάλλουν δυνάμεις για να βοηθήσουν τον τόπο τους, αφού και στο παρελθόν ο καπετάν Γιάννης έχει δείξει ότι δεν τον σταματάνε ούτε τα πολλά Μποφόρ. Και δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι των Κυκλάδων πίνουν νερό στο όνομα του Σκοπελίτη και των ανθρώπων του τρεις γενιές τώρα.

»Φωτό: Μιχάλης Φραγκουλόπουλος (Το “Σκοπελίτης” ταξιδεύει με απαγορευτικό)».

Δείτε την ανάρτηση του Θεόφιλου Δουμάνη:

 

Πηγή: womantoc.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved