Κώστας Παληός: Ο ζεν πρεμιέ με τα 40 χρόνια πορείας, η αρρώστια και η τελευταία επιθυμία

POP UP TEAM
/
14 Μαρτίου, 2021

Ο Κώστας Παληός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926 και πέθανε στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Σημαντική φυσιογνωμία των προηγούμενων δεκαετιών, υπηρετώντας τα “θέλω” εκείνης της εποχής με συνέπεια. 

Ποτέ δεν θα ξεκαρδιζόσουν στα γέλια με κάτι που θα έλεγε, ούτε είχες τέτοιες απαιτήσεις. Ήξερε όμως να κλείνει… τρύπες και να κάνει αθόρυβη δουλειά ενώ ποτέ δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ για την προσωπική του ζωή.

Έπαιζε πάντα δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες και ήταν ο σοβαρός της παρέας. Ας πούμε ότι έδινε την ποιότητα που μπορεί να έλειπε, ακόμα και σε ταινίες που ήξερες ότι πιθανότατα γυρίστηκαν σε 2-3 μερόνυχτα το πολύ.

http://youtu.be/5BhJmPMky4Y

Η επαγγελματική πορεία
Ο Κώστας Παληός αποφοίτησε από τη Σχολή Μπαστιά και ξεκίνησε την καριέρα του σαν ζεν πρεμιέ, παίζοντας έργα κλασικού ρεπερτορίου με τους θιάσους Κατερίνας, Καρούσου κ.ά. Επίσης, έπαιζε δεύτερους ρόλους σε πολλές ταινίες.Σημαντική εμφάνιση είχε στην ταινία “The κόπανοι” του Γιώργου Κωνσταντίνου, στο ρόλο του χαρτοκλέφτη Δούκα.

Στα 40 χρόνια της ενεργούς παρουσίας του ο Κώστας Παληός συνεργάστηκε με μεγάλους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου ενώ έντονη ήταν και η τηλεοπτική του παρουσία. Ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο σίριαλ “Σοφία Ορθή”. Συνολικά ο Κώστας Παληός έπαιξε σε 37 ταινίες και 6 τηλεοπτικές σειρές.

http://youtu.be/4cbZMADb6ww

Η επάρατη νόσος και το τέλος
Ο Κώστας Παληός, που έπασχε από την επάρατη νόσο, έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη, παραμονή Χριστουγέννων το 1996 σε ηλικία 70 ετών.

Επιθυμία του Κώστα Παληού και της οικογένειάς του ήταν, αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν στο λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας για το Σπίτι του Ηθοποιού που ίδρυσε η Άννα Φόνσου.

 

 

Με πληροφορίες από enimerotiko

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved