Το αναπηρικό αμαξίδιο της σκυλίτσας του Χατζηγιάννη και της Μακρυπούλια & η ιστορία του τεχνίτη του

POP UP TEAM
/
2 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

«Είναι η υποχρέωση που έχω απέναντι στα ζώα να μη μείνει κανένα χωρίς “πόδια”»: Ο Βασίλης Τζιγκούρας φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια ακόμα και για χελώνες και πάπιες.

Το επάγγελμα του Βασίλη Τζιγκούρα είναι αληθινό λειτούργημα: Φτιάχνει αναπηρικά αμαξίδια για ζώα αφού, όπως έχει πει, αισθάνεται να έχει την υποχρέωση «απέναντι στα ζώα να μη μείνει κανένα χωρίς “πόδια”». Το όνομά του είναι γνωστό ανάμεσα στους φιλόζωους, πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε και σε ένα ευρύτερο κοινό, όταν ανέβασε στο λογαριασμό του στο Facebook τη φωτογραφία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να φιλάει τρυφερά τη σκυλίτσα του, Ζάννη, πάνω στο αμαξίδιο που εκείνος είχε κατασκευάσει.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ζέτα Μακρυπούλια διέσωσαν τη Ζάννη από το δρόμο. Μετά από ένα χειρουργείο που είχε στη σπονδυλική στήλη, δεν μπορούσε πλέον να περπατήσει, όμως η δημιουργία του Τζιγκούρα της ξαναέδωσε τη χαμένη της κινητικότητα και ζωντάνια.

Συγκινητική και η ιστορία του ίδιου του τεχνίτη, ιδρυτή της εταιρείας Plus2feet 2 Feet 2018, ο οποίος σύμφωνα με το Petpet.news ασχολείται με το αντικείμενο εδώ και πάνω από πέντε χρόνια.

Όπως είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του τον Οκτώβριο του 2020 στο Home – JoinRadio και στην Κική Παπαδοπούλου: «Η ιστορία με τα αμαξίδια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015. Περνούσα μια δύσκολη περίοδο τότε. Τα προβλήματα στην παλιά μου δουλειά ως υδραυλικός και κάποια προσωπικά θέματα με έκαναν να κλειστώ στον εαυτό μου. Άρχισα ν’ ασχολούμαι με το διαδίκτυο και συγκεκριμένα ξεκίνησα να παρακολουθώ βιντεάκια με ζώα. Το μάτι μου έπεσε σε ένα DIY βίντεο από τη Λατινική Αμερική, με έναν τύπο που έφτιαχνε αμαξίδια από σωλήνες υδραυλικού. Τότε, ξεκίνησαν όλα.

»Η αρχή δεν ήταν εύκολη. Το πρώτο αμαξίδιο το έφτιαξα στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. Τεχνογνωσία δεν υπήρχε, χρήματα δεν υπήρχαν (την αποζημίωση της απόλυσης από την παλιά μου δουλειά την ξόδεψα σε υλικά, εργαλεία και έρευνα). Υπήρχαν στιγμές που δεν είχα να φάω. Μου έφερνε ένα σουβλάκι η σημερινή μου σύζυγος, στην γκαρσονιέρα που έμενα. Το μέσο μετακίνησής μου ήταν ένα ποδήλατο». 

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved