Γέννησε μόνη μέσα στο κελί της- Ζητούσε βοήθεια από το προσωπικό της φυλακής και δεν της έδιναν

POP UP TEAM
/
9 Μαρτίου, 2021

Εξωφρενική συμπεριφορά του προσωπικού της φυλακής παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα της κρατούμενης και του μωρού της.

Γυναίκα στο Ντένβερ του Κολοράντο, κινείται νομικά εναντίον της πόλης και των αστυνομικών, ισχυριζόμενη ότι την άφησαν να γεννήσει μόνη και αβοήθητη στο κελί της. Η Diana Sanchez καταγγέλλει ότι γέννησε σε έναν πάγκο και ότι το προσωπικό παρά το ότι γνώριζε ότι επρόκειτο να φέρει στον κόσμο το παιδί της, την άφησαν να το φέρει στο κελί της, χωρίς ιατρική βοήθεια.

Το τμήμα δήλωσε στο BBC ότι μετά από έρευνα διαπίστωσε ότι το προσωπικό είχε ενεργήσει καταλλήλως. Για την υπόθεση κατηγορούνται η πόλη, το τμήμα του Ντένβερ, το Ιατρικό Κέντρο Υγείας του Ντένβερ και άλλα έξι άτομα ως κατηγορούμενοι ότι “δεν εκπλήρωσαν πλήρως το νομικό και ηθικό καθήκον τους”. Η 26χρονη είχε συλληφθεί στις 14 Ιουλίου 2018 για κλοπή ταυτότητας.

Η Sanchez καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι ενημέρωσε το προσωπικό κατά τη στιγμή της σύλληψης της ότι ήταν άνω των οκτώ μηνών έγκυος. Στις 31 Ιουλίου η Sanchez τους είπε ότι είχε ήδη αρχίσει ο τοκετός, επισημαίνοντας ότι είπε τουλάχιστον οκτώ φορές σε φύλακες ότι είχε συσπάσεις. Μια νοσοκόμα την εξέτασε όταν έσπασαν τα νερά της, αλλά της προσέφερε μόνο ένα απορροφητικό μαξιλάρι και δεν ενημέρωσε ασθενοφόρο.

Τελικά όμως, όπως καταγγέλλει, πάσχιζε μόνη και αβοήθητη για τέσσερις με πέντε ώρες να γεννήσει. «Θα έπρεπε να ήταν μια από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής της και ήταν μια αχρείαστη ημέρα τρόπου, πόνου, εξευτελισμού, το οποίο συνεχίζει να προκαλεί συναισθηματικό τραύμα».

Μια εκπρόσωπος του Τμήματος του Στέιβερ του Ντένβερ δήλωσε στο BBC ότι το Denver Health Medical παρέχει «ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και στις δύο μας φυλακές» και ότι οι επαγγελματίες «στεγάζονται στις εγκαταστάσεις φυλακών και έχουν ιατρικές μονάδες» για να παρέχουν φροντίδα. «Η κ. Sanchez ήταν στην ιατρική μονάδα και υπό τη φροντίδα των ιατρικών ιατρών του Ντένβερ τη στιγμή που γέννησε».

«Για να σιγουρευτούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί, το Τμήμα του Ντένβερ έχει αλλάξει την πολιτική του για να εξασφαλίσει ότι οι έγκυες που βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο κύησης θα μεταφέρονται αμέσως στο νοσοκομείο», αναφέρει. Στη δίκη της Sanchez αναφέρθηκε ότι μετά τη γέννα κανένας από τους νοσηλευτές δεν ήταν παρών να στεγνώσει ή ζεστάνει το μωρό, να καθαρίζει το βλεννογόνο από τη μύτη και το στόμα του μωρού, να χορηγήσει αντιβιοτικά ή να ζυγίσει το βρέφος. «Έβαλαν σε κίνδυνο τη ζωή του γιου μου. Όταν πήγα στο νοσοκομείο, είπαν ότι θα μπορούσα να είχα αιματώσει», είπε η ίδια.

Η δίκη αναφέρει ότι η «εξωφρενική συμπεριφορά» του προσωπικού παραβίασε τα συνταγματικά δικαιώματα της Sanchez και του μωρού της.

Δείτε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα:

http://youtu.be/OJJd60zZmTE

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved