Συνέχισε να αναζητάς εκείνον τον ένα, την εξαίρεση στον κανόνα

POP UP TEAM
/
16 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί για να πληγώνουν ο ένας τον άλλο. Δυστυχώς αλλά έτσι είναι. Όλοι είτε άθελά μας είτε εσκεμμένα έχουμε πληγώσει κάποιον.
Αν πλήγωσες κάποιον άθελά σου γιατί ίσως να τον πλήγωσε μια πικρή αλήθεια που ειπώθηκε αυτό ξεπερνιέται με τον καιρό και όταν το ξεπεράσει τουλάχιστον θα εκτιμήσει ότι ήσουν ντόμπρος και ξεκάθαρος και είπες τη δική σου αλήθεια. Αν όμως πλήγωσες κάποιον εσκεμμένα δε συγχωρείται.

Αν έβαζες τη θέση σου λίγο στη θέση του άλλου τότε μόνο θα καταλάβαινες. Τέτοιος πόνος δε ξεπερνιέται εύκολα και αφήνει στον άλλο μόνιμα μέσα του τα δικά σου αγκάθια να τον τρυπάνε. Να τον πονάνε. Και κάθε φορά που κάποιος ξύνει τις πληγές του αυτές αιμορραγούν. Ξανά και ξανά.

Γιατί ίσως τον αδίκησες, ίσως τον παράτησες χωρίς λόγο, ίσως δεν ήσουν τόσο αληθινός όσο έδειχνες, ίσως δε φέρθηκες όπως περίμενε, ίσως τον άδειασες μια μέρα στα καλά καθούμενα χωρίς να τον έχεις προειδοποιήσει πως κάτι δε πάει καλά για να προετοιμαστεί ψυχολογικά.

Ακαριαίος ακρωτηριασμός ψυχής σα να λέμε ένα τέτοιο ξαφνικό σοκ. Κάτι το οποίο σε κάνει να χάνεις τις ελπίδες σου, να χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους,να μη λες αυτά που θέλεις για να μη σε παρεξηγήσουν,να πνίγεις συναισθήματα για να μη την ξαναπατήσεις και κάπως έτσι παύεις να ζεις και στη πορεία χάνεις ίσως και ανθρώπους που αξίζουν επειδή την έχεις πατήσει και μια και δύο και πέντε και δέκα φορές και φοβάσαι να ξανά αφεθείς.

Όμως όχι μη το κάνεις αυτό στον εαυτό σου. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν και εξαιρέσεις στα πάντα. Ψάξε να τις βρεις και αφέσου να τις ζήσεις. Για όσο πάει. Δεν έχεις εσύ το πρόβλημα αλλά οι άλλοι που θέλουν να κρύβονται πίσω από ψεύτικες λέξεις και αισθήματα. Εσύ ζήσε το κι αν την ξαναπατήσεις η ζωή συνεχίζεται μέχρι να βρεις αυτό που πραγματικά σου αξίζει.

Συνέχισε να ελπίζεις πως θα βρεθεί αυτός ο ένας ο ξεχωριστός, ο αληθινός που θα ρθει για να μείνει και δε θα στο λέει απλά, θα στο δείχνει κιόλας, μέρα με τη μέρα και θα θέλει να σε βάζει στην αγκαλιά του κάθε φορά που θα νιώθεις ανασφάλεια για να σε κάνει να νιώσεις ασφαλής και ότι και να συμβεί θα τον βλέπεις πως θα είναι εκεί για σένα.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved