Πως είναι σήμερα το σπίτι της ταινίας «Μερικοί το προτιμούν κρύο»

POP UP TEAM
/
30 Μαρτίου, 2021

Εικόνες που σου θυμίζουν στιγμές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

Οι κωμωδίες είναι ένα ξεχωριστό και αγαπημένο κεφάλαιο του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου. Μία από αυτές είναι σίγουρα το «Μερικοί το προτιμούν κρύο». Αμίμητες ατάκες που έχουν μείνει στην μνήμη των τηλεθεατών έως σήμερα και περνούν από γενιά σε γενιά. Ηθοποιοί με αστείρευτο ταλέντο που κέρδισαν μια θέση στο πάνθεο του κινηματογράφου. Τοποθεσίες από γωνιές της Αθήνας και γενικά της Ελλάδας που κάποιοι από εμάς δεν είχαμε γνωρίσει πώς ήταν στο παρελθόν.

Όλα αυτά σε ένα μείγμα τέχνης και ιδιαίτερου χιούμορ που μοιάζει να ταιριάζει σε κάθε εποχή. Αυτό που μένει να θυμίζει συχνά αυτές τις παλιές και αγαπημένες ελληνικές ταινίες είναι τα σπίτια που έγιναν τα γυρίσματα. Και αυτό γιατί κάποια από αυτά διατηρούνται ως και σήμερα σχεδόν αναλλοίωτα. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το σπίτι που γυρίστηκε η ταινία «Μερικοί το προτιμούν κρύο» με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Βουτσά. Αν περάσεις από την περιοχή του Παπάγου μπορείς να σταματήσεις και να το δεις.

merkkr2

Η υπόθεση της ταινίας
Και ποιος δεν θυμάται τον Ντίνο Ηλιόπουλο στο ρόλο του Λάκη. Ο Λάκης, λοιπόν, είναι ένας υπάλληλος σε τράπεζα ο οποίος ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Μάρθα Καραγιάννη. Κι αυτό γιατί δεν την παντρεύεται λόγω αρχών επειδή δεν έχει παντρέψει ακόμη τις αδερφές του.

 Οι δύο μικρές αδερφές του, τους ρόλους των οποίων έχουν η Ζωή Λάσκαρη και η Χλόη Λιάσκου γνωρίζουν δύο νεαρούς και τους ερωτεύεται. Ωστόσο, η μεγαλύτερη αδερφή, Ρένα Βλαχοπούλου αγαπά τον Γιάννη Βογιατζή χωρίς να το αποκαλύπτει. Έτσι απορρίπτει κάθε μνηστήρα που της παρουσιάζουν.

merikkrio

Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του για να ορίσουν την ημερομηνία του γάμου. Μέσα από πολλά ευτράπελα και αστείες ατάκες τελικά όλοι καταλήγουν παντρεμένοι και ευτυχισμένοι.

Πώς είναι σήμερα το σπίτι που γυρίστηκε το «Μερικοί το προτιμούν κρύο»Πολλές από τις σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στο σπίτι του Λάκη στο οποίο έμενε με τις αδερφές του. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος από την οποία έφευγε κρυφά τα βράδια. Το ίδιο και το μπαλκόνι με το τραπέζι που συγκεντρωνόταν όλη η οικογένεια. Πώς είναι όμως σήμερα αυτό το σπίτι και πού βρίσκεται. Πρόκειται για την μονοκατοικία που μπορεί να δει κανείς ακόμη και σήμερα στου Παπάγου και συγκεκριμένα στην οδό Αναστάσεως 145.

kr4

 Περνώντας κανείς σήμερα απ’ έξω μπορεί να νομίσει ότι θα δει κάποια σκηνή από την ταινία με τη Ρένα Βλαχοπούλου να παραπονιέται στον μικρό της αδερφό Ντίνο Ηλιόπουλο. Κοιτώντας ακόμη και τις φωτογραφίες θα νιώσεις σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο αθάνατος ελληνικός κινηματογράφος βρίσκεται σε κάθε γωνιά της Αθήνας και μπορείς να σταθείς μπροστά του ανά πάσα στιγμή με θαυμασμό και νοσταλγία…

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved