Gwyneth Paltrow: Έδωσε μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει

POP UP TEAM
/
2 Απριλίου, 2021

Ο λόγος που δεν πρέπει να την ακολουθήσετε είναι εξαιρετικά σοβαρός.

Από πολλούς θεωρείται η απόλυτη wellness guru. Από άλλους πάλι η μεγαλύτερη scammer στο χώρο της ομορφιάς και της ευεξίας, με τη μία αμφιλεγόμενη πρόταση να διαδέχεται την άλλη. Ο λόγος για την Gwyneth Paltrow, η οποία πριν από μερικές μέρες αποκάλυψε σε ένα νέο βίντεο στο Youtube την καθημερινή skincare ρουτίνα της και για μία ακόμα φορά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως δεν εφαρμόζει αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο και το σώμα της γιατί “δεν είναι το στιλ της” και αυτή ήταν ειλικρινά μία από τις χειρότερες skincare συμβουλές που έχουμε ακούσει τελευταία. “Δεν μου αρέσει να εφαρμόζω πολύ αντηλιακό από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Αλλά μου αρέσει να το εφαρμόζω στη μύτη μου και στις περιοχές που ο ήλιος αγγίζει”, λέει, καθώς εφαρμόζει ελάχιστη ποσότητα προϊόντος στη μύτη, την περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα της. Ιδού γιατί αυτή είναι μία συμβουλή που δεν πρέπει σίγουρα να ακολουθήσετε.

Η σημασία της καθημερινής εφαρμογής αντηλιακού

Οι ακτίνες UVA αποτελούν τον πιο ύπουλο εχθρό της επιδερμίδας, καθώς διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση, καφέ κηλίδες και καρκίνο του δέρματος. Οι UVB είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Η επιδερμίδα λοιπόν απαιτεί προστασία και από τις δύο σε καθημερινή βάση. Οπότε το σχόλιο της Gwyneth ότι “δεν της αρέσει να εφαρμόζει πολύ αντηλιακό”, το λιγότερο που μπορεί να θεωρηθεί είναι ατυχές, το περισσότερο επικίνδυνο.

Η κατάλληλη ποσότητα αντηλιακού
Προκειμένου το αντηλιακό να μπορεί να παρέχει επαρκή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, θα πρέπει να εφαρμόζεται ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο πρόσωπο και ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι στο σώμα, δηλαδή πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φαίνεται να εφαρμόζει η Paltrow.

Τα σημεία-κλειδιά που δεν θα πρέπει να παραλείπονται

Η εφαρμογή του αντηλιακού “στα σημεία που αγγίζει ο ήλιος” δεν αρκεί. Το αντηλιακό προσώπου θα πρέπει να εφαρμόζεται ενδελεχώς σε όλο το πρόσωπο, αλλά και το λαιμό και το ντεκολτέ, που εμφανίζουν πολύ νωρίς σημάδια γήρανσης, και τα αφτιά, τα οποία καίγονται εύκολα. Στα χείλη καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα lip balm με SPF για την προστασία τους από ηλιακά εγκαύματα.

 

 

Με πληροφορίες από HarpersBazaar.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved