Η απάντηση της Άννα Γουίντουρ όταν ζήτησε εργασία: “Τι δουλειά θέλεις; Τη δική σου”

POP UP TEAM
/
5 Απριλίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Όταν η εκδότρια ρώτησε τη νεαρή τότε Άννα Γουίντουρ τι δουλειά ήθελε να κάνει, εκείνη της απάντησε χωρίς φόβο και πάθος: “Τη δική σου”. Και τα κατάφερε.

Η Άννα Γουίντουρ δεν έχει κατακτήσει τυχαία τον τίτλο της σιδηράς κυρίας της μόδας. Η ίδια βρίσκεται στο τιμόνι της αμερικανικής Vogue από το 1988 και είναι το κορυφαίο άτομο της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας αξίας 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια νέο βιβλίο της Νίνα Σοφία Μοράλες “Glossy: The Inside Story of Vogue” η ίδια μιλάει μεταξύ άλλων για την Άννα Γουίντουρ και τον τρόπο που εκτόπισε την τότε διευθύντρια της Vogue.

Η προκάτοχός της έμαθε ότι απολύθηκε από την τηλεόραση
Όπως αποκάλυψε, η Γκρέις Μιραμπέλα η οποία πήρε τότε συνέντευξη από την Άννα Γουίντουρ και όταν την ρώτησε τι δουλειά ήθελε να κάνει, εκείνη της απάντησε χωρίς φόβο και πάθος: “Τη δική σου”. Και τα κατάφερε.

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου, που φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, η Νίνα-Σοφία Μοράλες γράφει:

“Το 2006, βρισκόμουν σε μια προβολή της ταινίας “Ο διάβολος φοράει Prada” μαζί με μία φίλη που ήταν ανώτερο στέλεχος της βρετανικής Vogue. Στην ταινία, όπως είναι γνωστό, η Μέριλ Στριπ υποδύεται την τρομακτική Μιράντα Πρίστλεϊ, την εκδότρια ενός διάσημου περιοδικού μόδας”.

“Τότε, ήταν ευρέως αποδεκτό πως επρόκειτο για το πορτρέτο της εκδότριας της Vogue, Άννα Γουίντουρ. Ρώτησα τη φίλη μου τι σκεφτόταν για την ταινία. “Ήταν υποτιμητική”, είπε. Η Γουίντουρ, φημισμένη για το αδύνατο κορμί της και την άψογη σιωπή της, είναι ικανή να προκαλεί φόβο και γοητεία, ακόμη και εάν δεν έχεις ιδιαίτερη αίσθηση της μόδας. Ιδιαίτερα φιλόδοξη, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1975 και αφού πέρασε από διάφορα περιοδικά, ορίστηκε εκδότρια της Vogue. 

Η προκάτοχός της, Γκρέις Μιραμπέλα, η οποία ήταν πάνω από 35 χρόνια στην εταιρεία, τα 17 ως αρχισυντάκτρια, έμαθε για την απόλυσή της από την τηλεόραση.

Ωστόσο, η Γουίντουρ δεν είναι η μακροβιότερη εκδότρια της αμερικανικής Vogue. Η τιμή αυτή ανήκει στη διάσημη Έντνα Γούλμαν Τσέις, που κυριάρχησε από το 1914 έως το 1952 και η οποία, όταν της είπαν πως ένα από τα στελέχη της είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας στο μετρό, είπε: “Εμείς στη Vogue δεν πέφτουμε κάτω από τα τρένα του μετρό, αγαπητέ μου. Αν χρειαστεί να το κάνουμε, παίρνουμε υπνωτικά χάπια”.

Η πρώτη δουλειά της Άννα Γουίντουρ ήταν στο Harpers & Queen, όπου θεωρήθηκε “αδιάφορη και γελοία”. Τη συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι…

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved