12 celebrities με τις πιο περίεργες φοβίες

POP UP TEAM
/
2 Αυγούστου, 2021

Ποιος φοβάται τις πεταλούδες, ποιος τις μεταλλικές κρεμάστρες και ποιος τα φυτά εσωτερικού χώρου;

Αν υπάρχει κάτι που κάνει τους celebrities να μοιάζουν με τους κοινούς θνητούς είναι ότι πολλοί από αυτούς ζουν με φοβίες. Στη λίστα με τα πράγματα που τρομοκρατούν στους A-listers υπάρχουν και κάποια που ξαφνιάζουν, όπως οι πεταλούδες ή οι κρεμάστρες. Ωστόσο, όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος που έχει να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση, οι φοβίες πολύ συχνά δεν έχουν λογική… Αυτοί είναι οι σταρ με τις πιο παράξενες φοβίες που έχεις ακούσει:

Kendall Jenner

Όπως έχει δηλώσει η ίδια η Kendall Jenner υποφέρει από τρυποφοβία. Ο όρος αναφέρεται στο παθολογικό φόβο, την αηδία, την αποστροφή και τον αποτροπιασμό που νιώθουν ορισμένα άτομα στη θέα τρυπών. Δεν πυροδοτούν τα συμπτώματα τρυποφοβίας όλες οι τρύπες, αλλά κυρίως οι φυσικά δημιουργημένες, μικρές, κυκλικές και πολύ κοντινά συγκεντρωμένες τρύπες που ενίοτε, όπως αυτές που βλέπουμε σε κυψέλες, σφουγγάρια, μυρμηγκοφωλιές και κηρήθρες.

“Οι τρυφοφοβικοί φοβούνται μικροσκοπικές τρύπες με περίεργα μοτίβα. Πράγματα που θα μπορούσαν να με ταράξουν είναι οι τηγανίτες, οι κηρήθρες ή τα φυτά με τρύπες στην επιφάνειά τους. Δεν μπορώ καν να κοιτάξω μέσα σε μικρές τρύπες – μου προκαλεί τρομαχτικό άγχος. Ποιος ξέρει τι μπορεί να υπάρχει εκεί; “, λέει η Jenner. Αν και αρκετοί άνθρωποι ομολογούν ότι πάσχουν από αυτή, ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί επισήμως ως φοβία.

Christina Ricci

Την επόμενη φορά που θα σου φανεί καλή ιδέα να πας δώρο σε μια φίλη σου μια γλάστρα με φίκο, καλύτερα ξανασκέψου το. Υπάρχουν άνθρωποι όπως η Christina Ricci που έχει φοβία με τα φυτά εσωτερικού χώρου. “Ταράζω και μόνο στην ιδέα ότι υπάρχει ένα φυτό μέσα στο χώρο κι εννοείται ότι δεν μπορώ να το αγγίξω”, έχει δηλώσει.

 Kylie Minogue

Μπορεί να αγαπάει πολύ τη μόδα, όμως η τραγουδίστρια από την Αυστραλία έχει ένα μικρό θέμα όταν πρόκειται να τακτοποιήσει τα ρούχα της. Ο λόγος είναι ότι έχει φοβία με τις κρεμάστρες (!), ιδιαίτερα τις συρμάτινες και δεν μπορεί ούτε να ακούει τον ήχο που κάνουν καθώς κάποιος τις σύρει πάνω στη μεταλλική μπάρα της ντουλάπας.

 Sophie Turner

Τι κι αν κατάφερε να αντιμετωπίσει πολύ πιο τρομαχτικά πράγματα στο Game of Thrones! Η “Sansa Stark” είναι ικανή να αλλάξει δρόμο, αφού δεν μπορεί να περπατήσει πάνω σε σχάρα αποχέτευσης υδάτων. Για να ξεπεράσει κάπως τη φοβία της, όταν ήταν μικρή κάποιος της είπε ένα κόλπο: “μου είπαν ότι αν πεις τη λέξη “κρεμμύδια” την ώρα που περνάς πάνω από μια τέτοια σχάρα, η… κατάρα ακυρώνεται. Ακόμα και τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να δω σχάρα στο δρόμο και να μην πω από μέσα μου “κρεμμύδια””.

 Johnny Depp

Ο αγαπημένος ηθοποιός με το μοναδικό στυλ έχει έναν παράλογο φόβο τον οποίο όμως μοιράζεται με πολλούς ανθρώπους στον κόσμο: φοβάται τους κλόουν. “Έχει να κάνει με το βαμμένο πρόσωπό τους, με το ψεύτικο χαμόγελο… Πάντα μοιάζουν σαν να υπάρχει ένα σκοτάδι κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, η πιθανότητα για κάτι αληθινά κακό”, έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

 Chris Pratt

Δείχνει ατρόμητος στο Jurassic Park, όμως ο Chris Pratt έχει μια πραγματικά απίστευτη φοβία: δεν νιώθει καλά μέσα στα εμπορικά κέντρα! “Είχα χαθεί σε ένα εμπορικό κέντρο όταν ήμουν 3 ετών και δεν το ξεπέρασα ποτέ”, έχει αποκαλύψει. “Πάντα νιώθω άγχος εκεί και αυτό που κάνω είναι να μιλάω δυνατά και να χειρονομώ. Σαν να θέλω να ξέρουν οι άλλοι ότι είμαι εδώ”.

 Jennifer Lawrence

Έχει παραστεί σε τόσες πρεμιέρες και απονομές βραβείων που μοιάζει πραγματικά περίεργο ότι η Lawrence νιώθει πολύ άβολα όταν περπατάει πάνω σε κόκκινα χαλιά. Βέβαια, έχει και τους λόγους της… “Είμαι πολύ νευρική όταν περπατάω πάνω σε κόκκινο χαλί -ιδιαίτερα μετά την τούμπα που έφαγα στα Όσκαρ. Είμαι γενικά ατσούμπαλη, όμως κάτι έχουν τα κόκκινα χαλιά που με κάνουν ακόμα πιο αδέξια”.

 Scarlett Johansson

Λέγεται για τους ηθοποιούς ότι δεν θέλουν να δουλεύουν με ζώα και παιδιά και η περίπτωση της Johansson το επιβεβαιώνει. Από τότε που χρειάστηκε να συμμετάσχει στα ίδια πλάνα με παπαγάλους στην ταινία Ο Ζωολογικός μας Κήπος, το 2012, ηθοποιός ανέπτυξε ορνιθοφοβία, έναν φόβο απέναντι στα πτηνά. “Κάτι έχουν τα φτερά, τα ράμφη, ο τρόπος που φτερουγίζουν που μου προκαλεί τρόμο”, λέει.

 Nicole Kidman

H Αυστραλή ηθοποιός φοβάται θανάσιμα τις πεταλούδες! Μάλιστα έχει προσπαθήσει να δαμάσει το φόβο της αντιμετωπίζοντάς τον στα ίσα -αλλά χωρίς αποτέλεσμα. “Περπάτησα μέσα στο τεράστιο κλουβί με πεταλούδες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τις ένιωσα να ακουμπάνε πάνω μου, αλλά δεν μου πέρασε ο φόβος. Δεν έχω θέμα να πηδήξω από αεροπλάνο ή να ρίξουν επάνω μου κατσαρίδες, αλλά τις πεταλούδες δεν τις αντέχω”.

 Tyra Banks

Θεωρείς τα δελφίνια πολύ γλυκά κι αξιαγάπητα ζώα; Η Tyra Banks πάλι, καθόλου! “Νιώθω άγχος και πανικοβάλλομαι όχι μόνο όταν βρίσκομαι κοντά σε δελφίνια αλλά ακόμα κι αν τα σκεφτώ. Και τώρα που το λέω, νιώθω χάλια”.

 Jennifer Aniston

H πετοφοβία -δηλαδή η φοβία για τα αεροπλάνα- είναι αρκετά συνηθισμένη, όμως ένας σταρ του Χόλιγουντ που πρέπει να ταξιδεύει συνεχώς θα όφειλε να την έχει ξεπεράσει. Κι όμως, η Jennifer Aniston δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Νιώθει πολύ άβολα στις πτήσεις και μάλιστα δεν διστάζει να ενημερώσει και τους επιβάτες που βρίσκονται κοντά της για το πρόβλημα. “Σε μια πτήση της British Airways υπήρχε ένα βίντεο με τίτλο “Πέταξε με σιγουριά””, διηγείται. “Το έβαλα και μια γλυκύτατη αεροσυνοδός στην οθόνη εξηγούσε πώς η ασφάλεια και η άνεσή μου είναι η προτεραιότητα του πληρώματος και ότι οι αναταράξεις είναι κάτι σας λακκούβες στον δρόμο όταν πηγαίνεις μς το αυτοκίνητο κι όταν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μέχρι το τέλος του βίντεο είχα βάλει τα κλάματα γιατί στ’ αλήθεια έχω φοβία με τα αεροπλάνα”.

 Rita Ora

Η τραγουδίστρια έχει ένα θέμα με τις τουαλέτες και συγκεκριμένα με τις λεκάνες. “Πάντα φοβάμαι ότι κάτι θα ξεπεταχτεί από εκεί μέσα”, λέει. “Δεν μπορώ ποτέ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα εάν δεν υπάρχει άπλετο φως μέσα στο χώρο”.

 

  

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved