Κιάνου Ριβς: «Μεγάλο μέρος της εκτίμησής μου για τη ζωή ήρθε μέσω της απώλειας»

POP UP TEAM
/
3 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο πιο βαριόμοιρος – αισιόδοξος star του Hollywood γίνεται σήμερα 57 ετών.

«Μεγάλο μέρος της εκτίμησής μου για τη ζωή ήρθε μέσω της απώλειας. Η ζωή είναι πολύτιμη. Αξίζει τον κόπο να προσπαθείς για αυτή», εξομολογείται ο Κιάνου Ριβς, αποσπώντας μια μικρή νίκη στο άνισο παιχνίδι με την μοίρα. Η σημερινή μέρα, ωστόσο, είναι χαρμόσυνη για εκείνον, αφού ο περιζήτητος και αγαπητός ηθοποιός του Hollywood γίνεται 57 ετών. Κι αν μοιάζει δεδομένο για πολλούς, ότι κάθε χρόνο θα γιορτάζουν ξέγνοιαστοι την ημέρα των γενέθλιων τους, σίγουρα ο Ριβς δεν ανήκει μεταξύ αυτών, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να αγωνίζεσαι στα τυφλά για την ζωή.

Με μια μεγαλοπρεπή καριέρα στον χώρο του κινηματογράφου, που μετρά περισσότερα απο 35 χρόνια επιτυχίας με σημαντικές ταινίες στο βιογραφικό του και φυσικά περιούσια πολλών εκατομμυρίων, ο Κιάνου Ριβς παραμένει ταπεινός και κοινωνικά ευαισθητοποιημένος, διατηρώντας αβίαστα ένα πέπλο διακριτικότητας γύρω του. Σε ένα βαθμό, θα έλεγε κανείς, πως αυτή του η στάση ίσως και να δικαιολογείται, έπειτα απο τα άσχημα χτυπήματα που δέχτηκε κατά καιρούς. Ο Ριβς, όμως, δεν είναι μοιρολάτρης, ούτε άνθρωπος που μένει στο φαίνεσθαι των πραγμάτων, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα απο τον τρόπο που αντιμετωπίζει την ζωή.

Η τραγική ιστορία του 57χρόνου πλέον ηθοποιού ξεκινάει σε ηλικία μόλις τριών ετών, όταν οι γονείς του, Σάμιουελ και Πατρίσια Ριβς πήραν διαζύγιο. Παρόλο που ο πατέρας του συνέχισε να είναι παρών στην ζωή του για τα επόμενα 10 χρονιά, εξαφανίστηκε σε μια νύχτα, χωρίς να δώσει την παραμικρή προειδοποίηση στον μικρό Κιάνου. Όπως αποκάλυψε ο ηθοποιός χρόνια αργότερα σε συνέντευξή του, η απουσία του πατέρα του απο την παιδική του ηλικία είναι «ένα τραυματικό γεγονός, που ωστόσο δεν γνωρίζει πόσο τον έχει επηρεάσει, επειδή δεν έμαθε ποτέ πως είναι να έχεις μπαμπά σαν έφηβος». Η μητέρα του απο την άλλη, Πατρίσια Ριβς, παντρεύτηκε τέσσερις φορές, αναγκάζοντας την οικογένεια να μετακομίζει αρκετά συχνά, αλλάζοντας σπίτια, πόλεις και χώρες διαρκώς.

Το όνειρο της υποκριτικής γεννήθηκε στον Κιάνου Ριβς, έπειτα απο τον γάμο της μητέρας του με τον Πωλ Έριν – σκηνοθέτη του Hollywood, ο οποίος τον βοήθησε να συμμετέχει σε μια παράσταση του Broadway ως βοηθός παραγωγού. Ο 15χρόνος Ριβς λάτρεψε την ιδέα να παριστάνει κάποιον άλλο επί σκηνής και σύντομα γνώριζε πολύ καλά ποιο θα είναι το μελλοντικό του επάγγελμα. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο δεν είχε την επιτυχία που φανταζόταν καθώς ξεκίνησε συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές διαφημίσεις καθώς και σε ταινίες χαμηλής παραγωγής. Η λαμπερή καριέρα, που όλοι γνωρίζουμε, ξεκίνησε με τον ρόλο του στην σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Bill & Ted».

Η φήμη που απέκτησε στα 25 του χρόνια, σίγουρα δεν του εγγυήθηκε μια ήρεμη ζωή. Και πράγματι, δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία της ταινίας «My Own Private Idaho», όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον κολλητό του φίλο, Ρίβερ Φίνιξ, η ζώη του ξεκίνησε να μετρά απώλειες. Ο μεγαλύτερος αδερφός του Χοακίν Φίνιξ, σε ηλικία 23 ετών χάνει την ζωή του απο υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ο Ριβς πριν προλάβει να συνέλθει απο το πένθος του αδικοχαμένου φίλου του, μαθαίνει πως η αδερφή του, Κιμ, διεγνώσθη με λευχαιμία. «Στάθηκε στο πλευρό της, όσο κανείς άλλος» ομολόγησε η ίδια σε συνέντευξη της, λίγο πριν χάση την μάχη με τον καρκίνο. Μάλιστα, τότε ήταν που ο 57χρόνος ηθοποιός ξεκίνησε να κάνει μεγάλες δωρεές σε έρευνες για τον καρκίνο, δημιουργώντας ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα για τα παιδιά που υπέφερα απο την θανατηφόρα ασθένεια.

Τα δύο τραγικά περιστατικά στην ζωή του χολιγουντιανού star φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, αφού ο Ρίβς το 1998 «γνώρισε την αγάπη της ζωής του», Τζένιφερ Σιμόν και εκείνη έπειτα απο 8 μήνες εγκυμοσύνης, έφερε στον κόσμο νεκρό το παιδί τους. Η σχέση τους επλήγη από τον πόνο της απώλειας και το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει φιλικά λίγο αργότερα. Δύο χρόνια μετά τον χωρισμό, η Τζένιφερ Σιμόν βρίσκει τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και ο Ριβς μένει να μετρά τις απώλειες στην ζωή του. «Η θλίψη αλλάζει μορφή, όμως δεν τελειώνει ποτέ. Μπορείς να ελπίζεις ότι η θλίψη θα μεταμορφωθεί και παρά τον πόνο, οι απώλειες αυτές θα ζήσουν στην μνήμη για πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός. Οι απώλειες αυτές δίδαξαν τον σταρ να συνεχίζει να αγωνίζεται ταπεινά και να βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί. Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες ανθρώπων που συνάντησαν τον Κιάνου Ριβς και εκείνος τους συμπεριφέρθηκε με τον πιο φιλικό τρόπο, χωρίς την υπεροψία της διάσημης υπόστασης του.

Η θλιβερή ιστορία του ηθοποιού αρχίζει να αλλάζει πλεύση, έπειτα απο την γνωριμία του με την Αλεξάντρα Γκραντ. Η «νεράιδα» του παραμυθιού ήρθε να φέρει το happy end στα δύσκολα χρόνια του Ριβς. Η φιλική του σχέση, έπειτα απ 10 χρόνια γνωριμίας, μετατράπηκε σε έρωτα, δίνοντας και πάλι ελπίδα στον ηθοποιό. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα, οι δύο τους περάσαν μαζί το διάστημα της καραντίνας, κάτι που τους έφερε πιο κοντά. Σήμερα στα γενέθλια του, η Γκραντ θα στέκεται στο πλευρό του κάνοντας ακόμα πιο φωτεινή αυτή την μέρα.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved