Μήνυση στον Mark Zuckerberg: Τα ρατσιστικά σχόλια για τη Meghan Markle

POP UP TEAM
/
29 Οκτωβρίου, 2021

Η μήνυση από πρώην οικιακό προσωπικό του ζευγαριού.

Μια δύσκολη κατάσταση βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Facebook, Mark Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla. O ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg και η σύζυγός του μηνύθηκαν για φερόμενη ρατσιστική και ομοφοβική κακοποίηση που υπέστησαν δύο υπαλλήλοι του πρώην προϊσταμένου της οικιακής ασφάλειας του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Σε όλο αυτό μάλιστα υπάρχει και αναφορά στη δούκισσα του Sussex, Meghan Markle.

H μήνυση στον Mark και οι κατηγορίες
Η Mia King που υπηρέτησε ως βοηθός επιχειρήσεων ασφαλείας, και ο John Doe, ένας ανάπηρος άνδρας που εργαζόταν ως διευθυντής οικιακών λειτουργιών, ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν ρατσιστική και ομοφοβική κακοποίηση από τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας, Liam Booth, αναφέρει το Business Insider.

Άλλοι υπάλληλοι είχαν δει προηγουμένως τον Booth να παρενοχλεί σεξουαλικά τον Doe στην ιδιοκτησία του Zuckerberg στη Montana την ίδια χρονιά και να μιμείται «άσεμνες σεξουαλικές πράξεις» μπροστά του, αναφέρει η μήνυση. Η κύρια ιδιοκτησία του του ζευγαριού βρίσκεται στην περιοχή του κόλπου, αλλά κατέχουν επίσης σπίτια στη Χαβάη και τη Μοντάνα.

Ο Booth, πρώην πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας που κάποτε υπηρετούσε στην προσωπική προστασία του προέδρου Barack Obama, παραιτήθηκε από το οικογενειακό γραφείο του Zuckerberg το 2019 μετά από έρευνα για τις καταγγελίες όταν το Business Insider τις ανέφερε για πρώτη φορά.

Ο Zuckerberg και η Chan διέψευσαν αυτούς τους ισχυρισμούς και ο προσωπικός τους εκπρόσωπος, Ben LaBolt, δήλωσε ότι η εσωτερική έρευνα της εταιρείας δεν βρήκε στοιχεία για αδικοπραγία.

http://youtu.be/Zl_rcVXdI60

Η αναφορά στη Meghan Markle και τα ρατσιστικά σχόλια
Και σαν να μην έφτασαν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της Meghan Markle και του πρίγκιπα Harry με τα βρετανικά tabloids, έρχεται ένα νέο δημοσίευμα να ταράξει την οικογενειακή τους ευτυχία.

Στη δίδυμη αγωγή, που κατατέθηκε στην κομητεία του Σαν Φρανσίσκο από την King και τον Doe, η King είπε ότι ο Booth συχνά την αποκαλούσε «γκέτο» και παραπονιόταν ότι η Meghan Markle, η οποία είναι διφυλετική, «μόλυνε τη βασιλική οικογένεια» μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση ή δήλωση από τους Sussexes για την εν λόγω δήλωση στο πρόσωπο της Meghan Markle.

http://youtu.be/e5e-GtfoN2U

Το προσωπικό του Zuckerberg έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα
Στη μήνυση μάλιστα υπάρχουν ισχυρισμοί, πως ο Booth απαξίωνε και την ίδια τη σύζυγο του Zuckerberg, η οποία είναι Ασιάτισσα, αποκαλώντας την «κακή οδηγό ενώ σκόπιμα στένευε τα μάτια του».

Ο Doe ισχυρίζεται επίσης ότι ο άμεσος προϊστάμενός του, Brian Mosteller, δεν έφτιαξε μέτρα για την αναπηρία του, η οποία περιλάμβανε και την επιληψία. Αναφέρει μάλιστα πως το 2019, έστειλε email απευθείας στον Zuckerberg και στην Chan για το πρόβλημα, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Μαζί με αυτούς τους ισχυρισμούς, οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι δεν τους δόθηκε το νόμιμο ποσό του διαλείμματος ή των πληρωμένων υπερωριών που έπρεπε, κατά παράβαση του νόμου για τις αμοιβές δίκαιης ημέρας.

Ο Booth είναι μόνο ένας από τους πολλούς προσωπικούς βοηθούς του Zuckerberg που έχουν κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά.

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved