Ο Χρήστος Λούλης στο νέο σποτ της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον συνωστισμό στις πλατείες

POP UP TEAM
/
10 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, επιστράτευσε η Πολιτική Προστασία για να αποτρέπει τον κόσμο από την συνάθροιση σε πλατείες υπενθυμίζοντας τον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Το βίντεο δημοσίευσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της ΓΓΠΠ για το συνωστισμό στις πλατείες. Στο σποτ, ο ηθοποιός μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που επιβάλλονται.

Η δήλωση Χαρδαλιά για τις πλατείες:

«Ανεπίτρεπτος και επικίνδυνος ο συνωστισμός στις πλατείες! Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες!

Η νέα καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας, μιλάει για τον κίνδυνο που διατρέχουμε όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις που πρέπει , όταν συναντιόμαστε σε δημόσιους χώρους και όχι μόνο. 

Ειδικά ο συνωστισμός, όπου πολλοί άνθρωποι συγχρωτίζονται σε εξωτερικούς χώρους, όπως στις πλατείες, δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού. 

Το Α’σποτάκι της καμπάνιας μας αφορά στον συνωστισμό στις πλατείες στο οποίο συμμετέχει ο εξαιρετικός ηθοποιός Χρήστος Λούλης!
Η καμπάνια, μας προτρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο».

http://youtu.be/ND0siTj3u5w

 

Αποσύρεται λίγο αφότου κυκλοφόρησε το σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη το οποίο ξεσήκωσε αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκε σεξιστικό.

Λίγο αφότου το σποτ δόθηκε στη δημοσιότητα, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις στα social media για το πώς παρουσιάστηκε ο ρόλος της γυναίκας στο σενάριο. 

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας :

«Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε. Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτ αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά». 

Η καμπάνια συνεχίζεται με το νέο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Λέχου.

Η πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα με ανακοίνωση της ζήτησε την παρέμβαση του ΕΣΡ για να αποσυρθεί το σποτ της Γενικής Γραμματείας Πολτικής Προστασίας με πρωταγωνιστή τον Χρ. Λούλη. 

Στην ανακοίνωση της η κα Κούβελα σημειώνει τα εξής:

Άλλη μία στερεοτυπική διαφήμιση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μας προέκυψε σήμερα στις ειδήσεις, με τον Χ. Λούλη να αντιστέκεται και να συνετίζει, με το υφάκι του γκόμενου και σώφρονα άνδρα, τη δικιά του που είναι μια απερίσκεπτη χαζογκόμενα και η οποία συνήθως τον κάνει ότι θέλει, να τον πάει το βράδυ πλατεία. Δε φτάνει που δώσανε τόσα εκατομμύρια για διαφημίσεις στα κανάλια υποτίθεται κοινωνικού μηνύματος, τώρα μας πετάνε και το σεξισμό στη μούρη με μια διαφήμιση δεκαετίας 50.

Με τη φόρα που έχουν πάρει και συνδυάζουν τον αυταρχισμό με το σεξισμό, μάλλον η επόμενη διαφήμιση θα έχει θέμα «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος». Να παρέμβει το ΕΣΡ και να αποσυρθεί τώρα η διαφήμιση.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved