Η Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε ότι πάσχει από κατάθλιψη: «Ξυπνάω μέσα στη νύχτα και κάτι με βαραίνει»

POP UP TEAM
/
7 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μπορεί η Μισέλ Ομπάμα να αποτελεί για πολλές γυναίκες στον κόσμο πηγή έμπνευσης και δύναμης, ωστόσο η ίδια φαίνεται πως έχει αρχίσει να λυγίζει κάτω από το βάρος των παγκόσμιων γεγονότων. Συμβαίνει, άλλωστε, σε πολλούς ευαίσθητους ανθρώπους.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στο δεύτερο podcast της σειράς εκπομπών που μόλις ξεκίνησε, στη διάρκεια της συνέντευξής της με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Μισέλ Νόρις (στην πρώτη εκπομπή είχε καλεσμένο τον Μπαράκ), η πρώην Πρώτη Κυρία υποφέρει από «ήπια κατάθλιψη». Έχει συναισθηματικές μεταπτώσεις και δυσκολεύεται να ακολουθήσει ένα σταθερό πρόγραμμα άσκησης και ύπνου.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξυπνάω στη μέση της νύχτας γιατί ανησυχώ για κάτι ή γιατί κάτι με βαραίνει». 

«Οι καιροί που ζούμε δεν μας γεμίζουν πνευματικά. Το ξέρω ότι αντιμετωπίζω μια μορφή ήπιας κατάθλιψης. Όχι μόνο λόγω της καραντίνας, αλλά και εξαιτίας της φυλετικής διαμάχης και απλά και μόνο επειδή βλέπω αυτή την κυβέρνηση. Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις, καθημερινά, την υποκρισία της».

«Οι καιροί που ζούμε δεν μας γεμίζουν πνευματικά. Το ξέρω ότι αντιμετωπίζω μια μορφή ήπιας κατάθλιψης»

Αποκάλεσε «εξαντλητική» την εμπειρία του να ξυπνάς κάθε πρωί και να μαθαίνεις μια ακόμα ιστορία «κάποιου Αφροαμερικανού ή Αφροαμερικανίδας που εξευτελίστηκε, πληγώθηκε, σκοτώθηκε ή κατηγορήθηκε άδικα για κάτι. Αυτό μου έχει προκαλέσει ένα βάρος που δεν είχα νιώσει ποτέ στη ζωή μου».

Σε προσωπικό επίπεδο, αυτό που βρίσκει βοηθητικό είναι να ακολουθεί σταθερά ένα πρόγραμμα – ακόμα και στην καραντίνα. «Ο Μπαράκ είναι στο γραφείο του, κάνοντας τηλεφωνήματα και δουλεύοντας το βιβλίο του. Εγώ είμαι στο δωμάτιό μου, τα κορίτσια είναι στους υπολογιστές τους. Αλλά ακριβώς στις πέντε το απόγευμα, όλοι ξετρυπώνουν και ασχολούμαστε με μια δραστηριότητα, για παράδειγμα με ένα μεγάλο παζλ, με χιλιάδες κομμάτια».

Μετά το δείπνο παίζουν χαρτιά, που έμαθε ο Μπαράκ στις ενήλικες πλέον κόρες του, την 22χρονη Μάλια και την 19χρονη Σάσα.

Η Μισέλ προσπαθεί να δει και τη θετική πλευρά σε γεγονότα όπως η πανδημία του κορονοϊού: «Είναι σαν να είχε την ανάγκη ο κόσμος να σταματήσει για λίγο. Πρόκειται για μια ευκαιρία να επιλέξουμε πώς θα είμαστε στον καινούριο κόσμο, γιατί θα υπάρξει καινούριος κόσμος».

Παρακολουθήστε το podcast:

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved