Γκουίνεθ Πάλτροου: Γεμάτο ανακρίβειες και παραπληροφόρηση το Goop με “σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία”

POP UP TEAM
/
27 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Γεμάτο ανακρίβειες και παραπληροφόρηση το Goop, της Γκουΐνεθ Πάλτρου, με “σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία” τονίζουν οι επιστήμονες.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι μια πολυάσχολη γυναίκα. Εκτός από Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια είναι συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων ενώ μέσω του μοντέρνου lifestyle brand Goop δίνει συμβουλές υγείας και ευεξίας σε γυναίκες, από το πώς θα διατηρήσουν αναλλοίωτη την επιδερμίδα τους μέχρι το πώς θα βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή.

Για να πετύχει τον σκοπό της, που είναι φυσικά το κέρδος μέσω των “πολύτιμων” προϊόντων που πουλάει μέσα από το Goop, η Πάλτροου προωθεί η ίδια τα προϊόντα της.

Και αν και απευθύνεται σε πολύ πλούσιους ανθρώπους, οι followers της διάσημης ηθοποιού το παρακολουθούν βλέποντας ουσιαστικά αυτά που δεν μπορούν να αποκτήσουν.

Κι όμως, έχει καταφέρει να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού που τη λατρεύει αλλά και τη μισεί ταυτόχρονα και μάλιστα πρόσφατα έγινε σειρά σε μορφή ντοκιμαντέρ στο Netflix.

To success story του Goop

goop lab 322323553

Το Goop ξεκίνησε το 2008 ως newsletter η βραβευμένη ηθοποιός έστελνε σε συνδρομητές της. Κατέληξε σε έναν κολοσσό αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ολιστικές συμβουλές για μια καλύτερη ζωή για λίγους ανθρώπους που μπορούν ν’ ανταποκριθούν και να αγοράσουν τις πανάκριβες προτάσεις του είναι το βασικό concept του.

Και όλοι οι άλλοι που το παρακολουθούν, απλά διασκεδάζουν με τις… εξωπραγματικές προτάσεις της Πάλτροου και της ομάδας της περιμένοντας την επόμενη “τρελή” πρόταση ευεξίας της, μετά το κερί που μυρίζει σαν τον… οργασμό της.

Καμπανάκι από τους γιατρούς

Όταν το Goop έγινε σειρά του Netflix, με τίτλο The Goop Lab, πολλοί ενθουσιάστηκαν, ωστόσο ο διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας έσπευσε να δηλώσει ότι η τηλεοπτική εκδοχή της εταιρείας και ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές του 2020 στο Netflix, εμπεριέχει “σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία” και είναι γεμάτη “παραπληροφόρηση”.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για “αμφίβολα προϊόντα ευεξίας και αναξιόπιστες διαδικασίες” που εμφανίζονται στη σειρά, ενώ κατηγορούν την Πάλτροου ότι προωθεί προϊόντα που ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Και φυσικά είναι πολλοί εκείνοι που τα αγοράζουν πληρώνοντάς τα πολύ ακριβά.

Τα fake news της Πάλτροου

Γιατροί εντάσσουν το Goop στην παραπληροφόρηση και τους μύθους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και είναι πολύ βλαβεροί για την υγεία. Ειδικά σε μια εποχή όπου ο κόσμος ανησυχεί ιδιαίτερα για την υγεία τους, είναι εύκολο να παρασυρθούν από τσαρλατάνους, κομπογιαννίτες και τρελούς…

1200xx3300 1863 0 0

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved