Big Brother: Σάλος με το κήρυγμα υπέρ βιασμού- Aποχώρησε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Πετρόπουλος από το στούντιο του ΣΚΑΙ

POP UP TEAM
/
7 Σεπτεμβρίου, 2020

Εντονες αντιδράσεις στα social media, ακόμη και από την κυβέρνηση για όσα αδιανόητα ειπώθηκαν στο ριάλιτι.

“Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο, αλλιώς έχει βιασμό”. Αυτή ήταν η φράση του παίκτη του ριάλιτι Big Brother, που προκάλεσε οργή στους τηλεθεατές και ντροπή σε όσους την άκουσαν, πολιτικές αντιδράσεις με την έντονη παρέμβαση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης αλλά και την αποχώρηση των χορηγών από το πολυδιαφημισμένο για τη …διαφορετικότητα τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ.

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε, Σκάι και ο Big Brother αποφάσισαν την αποχώρηση του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη από το παιχνίδι.

http://youtu.be/Yby7zHJTlGg

Tο απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με τον παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη, να αναφέρει σε άλλους δύο άνδρες-συμπαίκτες του, ότι εάν δεν συνευρεθεί καθημερινά με γυναίκα, προχωρά σε βιασμό. Αφού έκανε την επίμαχη “δήλωση” κανένας από τους συμπαίκτες του δε φαίνεται να αντιδρά.

http://youtu.be/ES6Z-P1A7Xw

Όπως αποκαλύφθηκε από το παραπάνω video, ο Μεγάλος Αδελφός κάλεσε τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και αφού καταδίκασε τη δήλωση που έχει κάνει, του ανακοίνωσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι του Big Brother.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ, ο “Μεγάλος Αδελφός” του ζήτησε να απομακρυνθεί άμεσα από το σπίτι της παραγωγής λέγοντάς του τα εξής: “Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες του Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, σε αυτά τα θέματα δεν χωρά πλάκα”.

Ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας τα εξής: “Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασα σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δεν μπορώ να το χωνέψω, με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές. Έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή προς αυτό το θέμα και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω. Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς. Το έχω καταλάβει, το έχω κατανοήσει. Δεν έχω κατέβει από κάνα βουνό. Και ούτε είμαι 15 χρονών να μην μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω”.

Η παραγωγή του ριάλιτι του ανακοίνωσε την απόφαση: “Αντώνη στο ξαναλέω, σε αυτά τα θέματα δεν χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι”.

Παρέμβαση της κυβέρνησης
Πολιτική παρέμβαση προκάλεσε η δήλωση-ντροπή παίκτη του Big Brother, ο οποίος βρέθηκε τελικά εκτός παιχνιδιού για τη χυδαία φράση του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέσω δήλωσής του αναφέρει πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον Σκάι για το ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας: “Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ.

Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του”.

Αποχωρούν ένας – ένας οι χορηγοί
Μετά τη δημόσια κατακραυγή στα social media, τις αναρτήσεις επωνύμων, το κίνημα #cancelbigbrothergr αλλά και την παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το θέμα, ήρθε η σειρά των χορηγών του ριάλιτι να πάρουν θέση.

Και ιδού οι δύο πρώτοι που δήλωσαν με ανακοινώσεις τους δημόσια ότι αποσύρουν τις χορηγίες τους εξαιτίας των δηλώσεων του παίκτη.

“Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι “γυναικοκρατούμενο”. Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης” αναφέρει η Rigas Furniture.

 “Μετά την ενημέρωση για το σημερινό καταδικαστέο περιστατικό από συμπεριφορά παίχτη του Big Brother, η εταιρία μας αποχωρεί από την χορηγία της, με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια. Καταδικάζουμε αντίστοιχες απόψεις και συμπεριφορές οι οποίες δε μας πρεσβεύουν” αναφέρει η εταρεία στρωμάτων Candia.

Με δήλωσή τους αποχωρούν και τα φυτώρια Doctor Plant. “Ως άνθρωποι πρώτα, αλλά και ως εμπλεκόμενοι στην κατασκευή του εξωτερικού χώρου στο σπίτι του big brother ζητούμε το ελάχιστο,που είναι η αποπομπή του παίχτη μετα το αχαρακτήριστο και σοκαριστικό σχόλιο που έκανε και φυσικά μία δημόσια συγνώμη απο το σταθμό! Είναι φυσικό επόμενο να διακοπεί η περαιτέρω συνεργασία! Γνωρίζοντας το ήθος και τις αξίες τους, θεωρούμε βέβαιο,οτι το ίδιο επιθυμούν και οι υπόλοιποι χορηγοί που μας στήριξαν σε αυτό το project (Φυτώρια Αντεμισάρη-pandasports-Γράστις-Lechuza) Οποτε είναι δεδομένη η απόσυρσή τους ταυτόχρονα με τη δική μας!” έγραψαν στο Facebook.

Ο δημοσιογράφος της “Αυγής”, Ανδρέας Πετρόπουλος, αποχώρησε το πρωί της Δευτέρας από το στούντιο του ΣΚΑΪ, όπου βρισκόταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή, διαμαρτυρόμενος για το ριάλιτι του σταθμού “Big Brother”, μετά το ανεκδιήγητο και σεξιστικό σχόλιο παίκτη περί βιασμού και γυναικών.

Ο κ. Πετρόπουλος, δήλωσε “δεν θα καθίσω στην εκπομπή θα φύγω”, κάνοντας λόγο για συμβολική κίνηση σε “ένδειξη διαμαρτυρίας”.

“Δεν θέλω να κάνω σόου, αλλά δεν μπορούν να υποτάσσονται όλα στο χρήμα και στις διαφημίσεις. Αυτό πρέπει να καταδικαστεί. Θα ήθελα εντελώς συμβολικά… Η δημόσια συχνότητα δεν μπορεί να αναπαράγει αυτά τα πράγματα. Δεν προσβάλλω κανέναν, αλλά συμβολικά… αυτά προσβάλλουν τη δημοσιογραφία και τη Δημοκρατία”, είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Πετρόπουλος.

http://youtu.be/ziqrecelEMw

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved