Στην Ελλάδα ο Γιώργος Μαυρίδης: «12 ώρες στο κελί χωρίς νερό- Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας»

POP UP TEAM
/
17 Σεπτεμβρίου, 2020

Η ενόχληση του Γιώργου Μαυρίδη για όσα γράφτηκαν για τον ίδιο και την ομάδα του και την περιπέτεια που έζησαν στο Μεξικό.

Για τον εφιάλτη που έζησε στα κρατητήρια του αεροδρομίου “Σίτι Χουάρες”, στο Μεξικό μίλησε ο Γιώργος Μαυρίδης επιστρέφοντας στην Αθήνα.

Ο παρουσιαστής και tattoo artist έκανε τις πρώτες δηλώσεις στις κάμερες εκφράζοντας την ενόχλησή του για τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για εκείνον και την ομάδα του ενώ περιέγραψε όσα συνέβησαν στο Μεξικό.

Δείτε τις δηλώσεις του στις κάμερες:

http://youtu.be/_vwaOhyyoQY

Χθες, ο παρουσιαστής, είχε μιλήσει στον δημοσιογράφο Φρίξο Δρακοντίδη και το protothema.gr αναφέροντας ότι δεν ισχύουν όσα έγραψαν στην αναφορά τους που έστειλαν οι μεξικανικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό.

“Καταπάτησαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα”
Ο Γιώργος Μαυρίδης εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και έκανε λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τριτοκοσμικές συνθήκες στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Μαλιστα, τόνισε ότι τους άφησαν στο κρατητήριο για 12 ώρες χωρίς νερό, φαγητό και χωρίς την δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο.

Ο ίδιος μάλιστα διέψευσε την πληροφορία ότι έγινε επεισόδιο με τον πιλότο κατά την πρώτη προσπάθειά τους να φύγουν από την χώρα, καθώς οι ίδιοι έκαναν ανταρσία και αρνήθηκαν να ανέβουν στο αεροπλάνο.

Ο Γιώργος Μαυρίδης για το μαρτύριο που έζησε
“Κατεβήκαμε σαν όλους τους τουρίστες και εγώ είχα φίλο που θα με φιλοξενούσε κι ένα παλικάρι από το συνεργείο μας είχε συγγενείς εκεί. Αναφέραμε στην ταξιδιωτική φόρμα που μας έδωσαν την διεύθυνση του σπιτιού που θα μας φιλοξενούσαν. Οι υπάλληλοι όμως στον έλεγχο δεν το δέχτηκαν και μας ζήτησαν όνομα ξενοδοχείου. “Δηλαδή δεν έχετε κλείσει ξενοδοχείο”; μας ρώτησαν. “Μα αφού σας δίνουμε το όνομα του ανθρώπου που θα μας φιλοξενήσει” τους απαντήσαμε”.

Και συνεχίζει ο Μαυρίδης:

“Καταπάτησαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Οι άνθρωποι είναι τρελοί. Μας πήραν για 12 ώρες σε ένα κρατητήριο σε ένα κελί, χωρίς τηλέφωνο, φαγητό, νερό, χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο”.

“Πες ότι κάναμε λάθος με το ξενοδοχείο. Να μας βάλουν όμως σε ένα κρατητήριο επί 12 ώρες και να μην μας αφήνουν να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία; “Πείτε μας γιατί μας κρατάτε, έχουμε κάνει κάτι παράνομο;” τους ρωτάγαμε. Δεν μας πήραν καν κατάθεση, το καταλαβαίνετε αυτό. Μετά μας ρώτησαν, πόσα λεφτά έχετε; Τους είπαμε από 1.000 ευρώ ο καθένας και έγραψαν στο χαρτί ότι δεν είχαμε λεφτά, δηλαδή ψέμματα.

Ότι δήθεν μίλησαν με τον Ελληνα πρέσβη και ότι τους είπε ότι δεν μας ήθελε πίσω. Πάλι ψέμματα. Μιλήσαμε με τον πρέσβη και μας είπε ότι δεν ισχύει. Δεν μας άφηναν να βγούμε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με την πρεσβεία. Μας είχαν κρύψει τρεις μέρες από τον κόσμο. Οι άνθρωποι ξέφυγαν και όπως μάθαμε το κάνουν εδώ και έξι μήνες, ένα χρόνο σε όλους τους Ευρωπαίους τουρίστες”.

Η εμπλοκή με την επιστροφή
Η διαφωνία των τεσσάρων με τις αρχές ήταν ότι εκείνοι ήθελαν να τους γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο Μαυρίδης και το συνεργείο του ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι που είχε ως επόμενο σταθμό τη Βραζιλία.

“Τρεις μέρες μας έλεγαν ότι θα πάτε στην Φρανκφούρτη. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα, ήταν να πάμε Βραζιλία, μετά στο Μεξικό. Είχαμε χάσει όλα τα λεφτά μας. Είχαμε εισιτήρια να φύγουμε. Θα κάναμε το ταξίδι μας για ένα μήνα. Τους λέμε, “δεν μας θέλετε στο Μεξικό; Κανένα πρόβλημα, αφήστε μας να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη Βραζιλία”. ” Όχι θα πάτε Φρανκφούρτη” επέμεναν. Εμείς προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να τους πείσουμε ότι δεν ήρθαμε να γίνουμε μετανάστες, ούτε να πάμε Αμερική, έχουμε πάει Αμερική, είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες. Κατάλαβες;”.

Δεν έγινε φασαρία – Όλα είναι ψέματα
Ακόμα ο Μαυρίδης τόνισε ότι δεν έγινε φασαρία στο αεροσκάφος της επιστροφής:

“Καμία φασαρία δεν έγινε μέσα στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ψέματα. Προσπαθούσαμε επί τρεις μέρες να σετάρουμε το ταξίδι μας και απο Φρανκφούρτη να πάμε στους άλλους προορισμούς. Και ξαφνικά μας δίνουν τα εισιτήρια με το έτσι θέλω, χωρίς να μας πουν τίποτα και βλέπουμε ότι ο τελικός προορισμός μας είναι η Ελλάδα και πως τις αποσκευές μας θα τις παραλάβουμε κι αυτές μόνο όταν φτάσουμε Αθήνα. Και τότε αντιδράσαμε. “Δεν μπαίνουμε στο αεροπλάνο” τους είπαμε. “Κύριοι, τι κάνετε” μας απάντησαν. Κάναμε λοιπόν ανταρσία και δεν μπήκαμε στο αεροπλάνο”.

“Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει”
“Μα δεν είδαμε καν τον πιλότο, δεν ανεβήκαμε καν στο αεροπλάνο. Βάλτε μας φυλακή να κάνουμε επεισόδιο τους είπαμε. Να σκύβουμε το κεφάλι μας να τρώμε φάπες; Δεν έχουμε δικαιώματα εμείς; Πρώτη φορά ταξιδεύω ή είμαι κανένα παιδάκι; Έχουν γίνει ακραία πράγματα, με έχετε αδικήσει. Δεν ήμασταν οι μόνοι, τα ίδια έκαναν σε 10 με 20 άτομα σε καθημερινή βάση, συστηματικά επίτηδες”.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση του Open φέρεται να είναι εξοργισμένη με τον παρουσιαστή ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved