Ο Τομ Χανκς για τον έρωτα της ζωής του: «Στέκομαι εδώ γιατί αυτή η γυναίκα με δίδαξε τι είναι η αγάπη»

POP UP TEAM
/
14 Φεβρουαρίου, 2021

«Στέκομαι εδώ γιατί αυτή η γυναίκα με δίδαξε τι είναι η αγάπη».

Οι άνθρωποι που τους γνωρίζουν λένε ότι η περιπέτεια με τον κορονοϊό, από τον οποίο νόσησαν και οι δυο την περασμένη Άνοιξη, ενώ έκαναν γυρίσματα στην Αυστραλία, τους έχει εξαντλήσει και οι διακοπές στην Ελλάδα είναι πραγματικά μια όαση στην σκληρή καθημερινότητά τους που περιλαμβάνει μια μεγάλη ατζέντα επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο Χανκς, 64 ετών σήμερα και η Ουίλσον, 63 ετών, πέρασαν ένα ανέμελο καλοκαίρι σαν δεύτερο μήνα του μέλιτος, με το σκάφος τους Μαργαρίτα, χαλαρώνοντας στα ανοιχτά, χωρίς κόσμο και χωρίς να δυσανασχετούν ακόμα και όταν τους φωτογραφίζουν οι παπαράτσι από όλο τον κόσμο. Στις διακοπές τους η Ρίτα Γουίλσον περνά ατέλειωτες ώρες ζωγραφίζοντας και μάλιστα ομολογεί ότι δεν πάει πουθενά χωρίς τα σύνεργα ζωγραφικής της.

Ο Χανκς δε θα μπορούσε να βαφτίσει αλλιώς το πλεούμενό τους παρά Μαργαρίτα, το βαφτιστικό όνομα της Ρίτα Γουίλσον. Γεννημένη στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια η Μαργαρίτα Ιμπραήμοβα όπως είναι το αληθινό της όνομα είναι παιδί του έρωτα της Δωροθέας Τζίγκου από τη Δρόπολη που βρίσκεται στη σημερινή Αλβανία και κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα και του Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ, πομάκου που γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης.

 tomhaibr4

Η οικογένεια μετανάστευσε στην Αμερική το 1949 και ο Χασάν Ιμπραήμοφ έγινε Άλαν Γουίλσον προσαρμόζοντας το όνομα στη νέα του ζωή. Η Ρίτα Γουίλσον από τις πιο δυναμικές προσωπικότητες στη σκηνή της Αμερικής, τραγουδίστρια και μουσικός, παραγωγός και ακτιβίστρια είναι αυτή που αποτελεί σταθερή πηγή έμπνευσης για τον Τομ Χανκς, κρατάει την οικογένεια ενωμένη και έχει χαρίσει στον επί 30 και πλέον χρόνια σύζυγό της, την ηρεμία, τον έρωτα και τη γαλήνη μιας σχέσης που ο Χανκς ονειρευόταν πάντα.

Από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στον κόσμο ο Τομ Χανκς εκμεταλλεύεται την καλοκαιρινή ηρεμία στην Αντίπαρο και το Αιγαίο για να μελετήσει το ρόλο που θα παίξει στην επόμενη ταινία του, αυτόν του μάνατζερ του Έλβις Πρίσλεϊ στην ταινία Elvis σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν, ενώ η Ρίτα Γουίλσον πέρσι το καλοκαίρι ηχογράφησε ένα τραγούδι της στη Σαντορίνη.

Διαβάστε: 

Έλληνες πολίτες, ερωτευμένοι με την Ελλάδα
Έλληνες υπήκοοι από το 2019, ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον παρέλαβαν τα ελληνικά τους διαβατήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο σπίτι τους στην Αντίπαρο, εκεί που έχτισαν το σπίτι των καλοκαιρινών τους ονείρων το 2004. Είναι το μέρος που λατρεύουν τα παιδιά τους, ο 42χρονος Κόλιν και η 38χρονη Ελίζαμπεθ από τον πρώτο γάμο του Τομ Χανκς με την Samantha Lewes και τα δυο αγόρια τους, τον 29χρονο Τσετ και τον 24χρονο Τρούμαν. Το 2018, το ζευγάρι αγόρασε άλλο ένα σπίτι στη Σκάλα της Πάτμου στο οποίο φτάνουν με ελικόπτερο όταν αφήνουν για λίγο την Αντίπαρο. Η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο μιας από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις τους, με την ταινία της Νία Βαρντάλος My Big Fat Greek Wedding στην οποία η Ρίτα Ουίλσον ήταν παραγωγός με προϋπολογισμό μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια, να φέρνει 368,7 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως και να γίνεται μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες indie όλων των εποχών. 

Η Ρίτα μου δίδαξε τι σημαίνει αγάπη
Η γνωριμία του Τομ Χάνκς και της Ρίτα Γουίλσον που αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ έγινε το 1986, μια ημερομηνία που ο Χανκς θεωρεί ορόσημο στη ζωή του. Στα 77α Βραβεία Golden Globe, όπου ο Χανκς έλαβε το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο δακρυσμένος ευχαρίστησε την Ρίτα και την οικογένειά του. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που αφιέρωσε βραβείο στη γυναίκα της ζωής του όπως είχε κάνει και στο πρώτο του Όσκαρ, το 1994 για την ταινία Φιλαδέλφεια συγκινώντας την αίθουσα και λέγοντας ότι δε θα μπορούσε να στέκεται εκεί χωρίς την αγάπη της Ρίτα και πως “όλοι θα πρέπει όλοι να μπορέσουμε να ζήσουμε έναν τέτοιο παράδεισο εδώ στη γη”.

Την επόμενη χρονιά κέρδισε ξανά το Όσκαρ για την ταινία Φόρεστ Γκαμπ και έγινε ο δεύτερος ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου που κέρδισε δυο Όσκαρ στη σειρά. Της αφιέρωσε ξανά το Όσκαρ λέγοντας στην ομιλία του: “Στέκομαι εδώ γιατί η γυναίκα με την οποία μοιράζομαι τη ζωή μου με δίδαξε και μου δείχνει κάθε μέρα τι είναι η αγάπη”.

han5

Χανκς και Γουίλσον άρχιζαν να εμφανίζονται σαν ζευγάρι στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ο Χανκς είχε ήδη δυο παιδιά και ένα γάμο που έπλεε τα λοίσθια. Ο ίδιος έχει εξομολογηθεί ότι ήταν ανώριμος και καθόλου έτοιμος να κάνει οικογένεια. Και πολύ τρομαγμένος γιατί δεν ήθελε να ζήσουν τα παιδιά του αυτό που έζησε και ο ίδιος σαν παιδί χωρισμένων γονιών. “Ψάχνω κάτι που δεν βρήκα ως παιδί”, έλεγε σε μια συνέντευξη στο UK Express. “Και ένας διαλυμένος γάμος σήμαινε ότι καταδικάζω τα δικά μου παιδιά στα είδη των συναισθημάτων που είχα στην ηλικία τους”. Όταν τελικά χώρισε ο γιος του Κόλιν ήταν 7 ετών και η Ελίζαμπεθ 3 ετών.

Ο Tομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον έχουν καταφέρει μέσα στον ανεμοστρόβιλο της δημόσιας ζωής που επιβάλλει το Χόλιγουντ να έχουν ένα σπίτι με την κλασική οικογενειακή δομή του παλιού κόσμου, όπως λέει ο ίδιος. Και λέει αλήθεια. Πριν παντρευτεί τη Ρίτα έγινε ορθόδοξος χριστιανός και σε κάθε οικογενειακή συγκέντρωση μαζεύονται και τα τέσσερα παιδιά του. Στην απονομή του βραβείου Σεσίλ ντε Μιλ ευχαρίστησε τα “πέντε παιδιά του” εξηγώντας ότι η πέμπτη είναι η νύφη του και δίνοντας τον τόνο της οικογένειας που βρίσκονται πάντα όλοι μαζί και ενωμένοι.

oikogtm3

Η πιο δύσκολη δοκιμασία της ζωής τους
Δεκατέσσερα χρόνια μετά από τη συνέντευξή του στην Όπρα το 2001, στην οποία μιλούσε για τη σχέση του με τη Ρίτα, αυτός και η σύζυγός του θα αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο εμπόδιο ακόμα, όταν η Γουίλσον διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2015. Η Ρίτα έκανε θεραπείες και διαγνώστηκε υγιής και αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη τους. Ο Χανκς έχει ομολογήσει ότι τρόμαξε πολύ αλλά δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό της. Έτσι όταν νόσησαν από κορονοϊό στην Αυστραλία στα γυρίσματα της ταινίας του Μπαζ Λούρμαν “‘Ελβις”, όχι μόνο το δημοσιοποίησαν αλλά ήταν και πολύ ψύχραιμοι και εξαιρετικά ενθαρρυντικοί σε αυτούς που είχαν νοσήσει. Ο Χανκς έκανε κανονικά “εκστρατεία” μιλώντας για την περιπέτειά τους και τονίζοντας πόσο σοβαρό είναι να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποκαλώντας “ηλίθιους” αυτούς που τα αγνοούν.

Στις φετινές τους διακοπές ακόμα αναρρώνουν, κυρίως ψυχικά, και έχοντας να επιστρέψουν στο σπίτι τους στο Λος Άντζελες, σε μια πολιτεία με περισσότερους από 10.000 νεκρούς και σε μια χώρα που μετρά εκατομμύρια κρούσματα. Είναι ένα αληθινά ανέφελο καλοκαίρι για τους Χανκς, ίσως το πιο ήρεμο και λιγότερο πολύβουο των τελευταίων χρόνων.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved