Μπρουκ Σιλντς: «Είμα στα 55 μου και είμαι ακόμα στην αρχή»

POP UP TEAM
/
20 Φεβρουαρίου, 2021

Το διάσημο μοντέλο Μπρουκ Σιλντς, μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων IMG Models και με αυτή την αφορμή μίλησε στο People για αυτή την «καινούρια αρχή» αλλά και τη σχέση με το σώμα της που η άσκηση τη βοήθησε να χτίσει στα 55 χρόνια της.

«Σε αυτή την ηλικία, ιδιαίτερα αν είσαι ηθοποιός, σου λένε, έκανες καριέρα, χαλάρωσε, αλλά εγώ νιώθω ότι είμαι μόλις στην αρχή» σχολίασε η ίδια, προσθέτοντας πως οι έφηβες κόρες της ήταν αυτές που την ώθησαν να αρχίσει να φοράει μπικίνι. «Φορούσα εκείνα τα αληθινά μεγάλα μαγιό, με όσο το δυνατόν περισσότερο ύφασμα, και οι κόρες μου μού έλεγαν, μαμά, είναι γελοίο. Ήταν σαν να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από τα μάτια τους και να εκτιμώ πράγματα σαν τους γλουτούς μου, στα οποία ποτέ δεν προσπάθησα να εστιάσω στη ζωή μου. Στα 55 μου είπα, για μισό λεπτό, οι γυναίκες δεν είναι ξοφλημένες μετά τα 50».

Ένας άλλος παράγοντας που την έκανε να αναθεωρήσει τη σχέση με τον εαυτό, το σώμα της και το πέρασμα του χρόνου ήταν η άσκηση. Στο παρελθόν, γυμναζόταν κυρίως για δουλειές στο θέατρο ή στον κινηματογράφο «γιατί η κάμερα δεν κολακεύει πάντα. Υπήρχε λοιπόν ένα στοιχείο ματαιότητας. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα βρω ένα είδος γαλήνης που δεν είχε να κάνει με την εξωτερική μου εμφάνιση».

 

Οι έφηβες κόρες της ήταν αυτές που την ώθησαν να αρχίσει να φοράει μπικίνι. «Φορούσα εκείνα τα αληθινά μεγάλα μαγιό, με όσο το δυνατόν περισσότερο ύφασμα, και οι κόρες μου μού έλεγαν, μαμά, είναι γελοίο»

Όταν βρέθηκε σε καραντίνα με τον σύζυγό της, τον παραγωγό Κρις Χέντσι και τις κόρες τους, τη 17χρονη Ρόουαν και τη 14χρονη Γκριέρ, άρχισε να ασκείται στο σπίτι. Τότε, ανακάλυψε ότι μέσα η διαδικτυακή προπόνηση δεν αποτελεί ποτέ πηγή στρες γι’ αυτήν, ότι τη βλέπει μόνο σαν έναν τρόπο να κινείται και να παράγει ενδορφίνες. «Είναι διασκεδαστικό να γυμνάζεις τα μπράτσα σου με δύο φιάλες κρασί. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε στη διάθεσή μας ένα εντυπωσιακό γυμναστήριο, αλλά σας διαβεβαιώνω πως αν κάνετε κάτι έστω και για πέντε λεπτά, θα είναι θετικό».

Διαχρονικό σύμβολο ομορφιάς, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν ποτέ «κοκαλιάρα»: «Είχα αθλητικό σώμα, που σημαίνει ότι δεν χωρούσα στο νούμερο μηδέν. Οι κόρες μου λένε ότι έχω καμπύλες και βλέπω ότι τις εκτιμούν. Μαθαίνω από αυτές. Μου λένε διαρκώς ότι είμαι πιο όμορφη με ρούχα που αναδεικνύουν το σώμα μου παρά με ένα χαβανέζικο φόρεμα».

Με την παρακίνηση λοιπόν των παιδιών της, άρχισε να ανεβάζει στο Instagram κάποιες φωτογραφίες με μαγιό, αποκαλύπτοντας το γυμνασμένο σώμα της, το οποίο ωστόσο δεν διατηρεί χωρίς κόπο. «Φέτος το καλοκαίρι γυμναζόμουν καθημερινά. Κατά κάποιον τρόπο, κέρδισα την αυτοπεποίθησή μου» είπε και πρόσθεσε, γελώντας: «Ακόμα όμως αναζητώ τη σωστή γωνία και τον σωστό φωτισμό».

«Φέτος το καλοκαίρι γυμναζόμουν καθημερινά. Κατά κάποιον τρόπο, κέρδισα την αυτοπεποίθησή μου»

Ακούγεται παράξενο για μια γυναίκα που έκανε την πρώτη της φωτογράφιση σε ηλικία έντεκα μηνών, αλλά η Σιλντς έχει νιώσει συχνά αποκομμένη από το σώμα της. «Δεν είχα επαφή μαζί του, σχεδόν δεν ήθελα να ξέρω ότι υπάρχει. Υπήρχε από το σύμπλεγμα περί παρθενιάς και μετά ως μοντέλο φωτογραφιζόμουν συνήθως από το λαιμό και πάνω».

Κάποτε, όταν έκανε μαθήματα χορού, της έκανε εντύπωση μια ατάκα από τον δάσκαλό της: «Σιλντς, γιατί δεν κοιτάς τον εαυτό σου;». «Απάντησα, δεν χρειάζεται να τον κοιτάξω, όλοι οι άλλοι το κάνουν αρκετά για μένα. Και εκείνος μου είπε, τότε θα βρεθείς σωριασμένη στο πάτωμα».

View this post on Instagram

Getting active in @life 1981 #tbt

A post shared by Brooke Shields (@brookeshields) on

 

Πηγή: womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved