Ρις Γουίδερσπουν: «Μετά από αυτό δεν ήμουν ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος»

POP UP TEAM
/
21 Νοεμβρίου, 2020

Η διάσημη ηθοποιός, ήταν καλεσμένη πριν από περίπου 2 χρόνια σε έναν κύκλο εκπομπών με τίτλο SuperSoul Sunday και πρωταγωνίστρια την Όπρα Γουίνφρεϊ , με σκοπό να μιλήσει για το κομβικό εκείνο σημείο της ζωής της κατά το οποίο αισθάνθηκε πως η προσωπικότητα της αλλάζει και ο εαυτός της μετακινείται προς κάτι εντελώς διαφορετικό.

Όπως εξομολογήθηκε η ηθοποιός και παραγωγός αυτό το σημείο ήταν για εκείνη μία βαθιά κακοποιητική σχέση που την έκανε να χάσει εντελώς την αυτοπεποίθηση της και της διέλυσε την ψυχή, μέχρι το σημείο που η ίδια αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να ζήσει άλλο έτσι.

«Ήξερα από την αρχή ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσω άλλο. Ήταν ένας συνδυασμός ψυχολογικής και λεκτικής βίας που μου διέλυσε την ψυχή. Μετά από αυτό δεν ήμουν ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος», είπε η Γουίδερσπουν και συνέχισε: «Όλα αυτά έγιναν όταν ήμουν πολύ νέα και οι άνθρωποι που με ήξεραν από τότε που λένε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είμαι σήμερα. Δεν είχα καθόλου αυτοπεποίθηση. Αυτό άλλαξε. Και είναι ένας από τους λόγους που σήμερα μπορώ να βγω και να πω “Ναι, μία φιλόδοξη” γιατί κάποτε κάποιος προσπάθησε να μου το πάρει όλο αυτό».

Η ηθοποιός εξήγησε ότι αυτή η εμπειρία της είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει, αλλά και να χρηματοδοτήσει τη σειρά Βig Little Lies. «Όταν καθίσαμε όλες αυτές οι γυναίκες γύρω από ένα τραπέζι και αρχίσαμε να συζητάμε συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε όλες μία ιστορία κακοποίησης να μοιραστούμε. Κακοποίηση δεν είναι μόνο η σωματική, μπορεί να είναι συναισθηματική, ψυχολογική, λεκτική. Και αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε όλες μαζί να κάνουμε τη συγκεκριμένη σειρά».

Με τη σειρά και η Όπρα Γουίνφρεϊ περιέγραψε ένα παλαιότερο περιστατικό βίας το οποίο έζησε όταν ήταν μόλις 10 χρονών, μιλώντας για την ξαδέλφη της μητέρας της με την οποία ζούσε στο ίδιο σπίτι. «Το αγόρι της την κακοποιούσε σωματικά, την είχε πετάξει ακόμα και από τις σκάλες. Το έβλεπα όλο αυτό και τότε ήταν που είπα “Δεν θα αφήσω ποτέ κάποιον να με χυπήσει και να μου κάνει κακό¨. Μπορούσε να λέει ό,τι θέλει αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να απλώσει χέρι πάνω μου. Και έπειτα στα 20 μου το αγόρι μου μού έκλεισε την πόρτα στα μούτρα και η πόρτα με χτύπησε και κοιτάχτηκα στον καθρέφτη και συνειδητοποίησα ότι γινόμουν η γυναίκα που δεν ήθελα ποτέ να γίνω. Γιατί δεν έχει καμία απολύτως διαφορά η σωματική κακοποίηση από την ψυχολογική».

http://youtu.be/3CR7EeK-zUA

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved