Η Κέλι Ρίπα για τον εθισμό της από τη ζάχαρη: «Είναι 8 φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη»

POP UP TEAM
/
10 Ιανουαρίου, 2021

Η ηθοποιός Κέλι Ρίπα μοιράζεται το μυστικό για καλή υγεία, λέγοντας ότι αυτό είναι «ένα βήμα μακριά από τα γλυκά κάθε μέρα»

Κέλι Ρίπα (Kelly Ripa) προλογίζοντας το βιβλίο «Get Off Your Sugar», το οποίο επικεντρώνεται στις τροφές που πρέπει να εντάξει κάποιος στη διατροφή του και ποιες πρέπει να αποφεύγει, ώστε να απεξαρτηθεί από τη ζάχαρη, δήλωσε ότι η ίδια ήταν εθισμένη στη ζάχαρη και ότι τη βοηθήθηκε το πρόγραμμα του δρ. Τζιοφρ.

«Για χρόνια είχα ένα συρτάρι με καραμέλες στο σπίτι και κάθε φορά που ήθελα ζάχαρη βυθιζόμουν σ’ αυτό. Ήξερα ότι η ζάχαρη δεν μου κάνει καλό, αλλά καταλάβαινα ότι όλοι έχουν κάποιο είδος εξάρτησης, σωστά; Τι το κακό υπήρχε στο να ανταμείβω τον εαυτό μου με κάτι γλυκό;» αναρωτήθηκε η διάσημη ηθοποιός. «Αυτό που δεν είχα καταλάβει πλήρως είναι το πόσο πραγματικά εθιστική είναι η ζάχαρη» είπε και πρόσθεσε ότι ο δρ. Τζιοφρ της εξήγησε ότι η ζάχαρη είναι οκτώ φορές πιο εθιστική από την κοκαΐνη. «Το ότι το έμαθα με έκανε να νιώσω καλύτερα, αλλά στην αρχή δεν ήξερα πώς να σταματήσω αυτήν την επιθυμία μου».

Η Ρίπα σημείωσε ακόμα ότι ακολούθησε το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που προτείνει ο δρ. Τζιοφρ ωστόσο συμπλήρωσε ότι αν και κατάφερε να ξεφορτωθεί το συρτάρι με τις καραμέλες μόλις βρισκόταν σε μία δύσκολη στιγμή της ζωής της η επιθυμία για ζάχαρη επέστρεφε. «Όταν είχα πολλή δουλειά ή ήμουν πολύ απασχολημένη με τα παιδιά ή και τα δύο, η επιθυμία να φάω ζελεδάκια ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο που έστελνα τον άντρα μου για να μου αγοράσει». Τώρα, όμως, υπογραμμίζει, ακολουθώντας το πρόγραμμα του δρ. Τζιοφρ για την απεξάρτηση από ζάχαρη νιώθει πολύ καλύτερα. «Πέρυσι, έγινα 50. Ο δρ. Ντάριλ έλεγξε τη βιολογική μου ηλικία και έδειξε ότι είχα τη φυσική υγεία ενός 35χρονου ατόμου» ανέφερε.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μέθοδος του δρ. Τζιοφρ συνιστά να ξεκινάει κανείς την ημέρα του πίνοντας έναν χυμό λαχανικών και να συμπεριλάβει στη διατροφή του πιο υγιεινά λιπαρά, όπως αυτά που περιέχονται στο αβοκάντο ώστε σταδιακά να απεξαρτηθεί από τη συνήθεια της κατανάλωσης ζάχαρης. Επίσης, συνιστά να σκεφτεί κανείς τον πραγματικό λόγο που θέλει να απαλλαγεί από την επιθυμία για ζάχαρη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, ethnos 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved