Η Ματθίλδη Μαγγίρα μίλησε στη Μελέτη για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κόρη που απέκτησε με τον Αμερικανό μουσικό, Άλεξ Φόστερ, μεγαλώνοντας στην Ελλάδα.

ΗΜατθίλδη Μαγγίρα, καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα», μίλησε για τη γνωριμία της με τον Αμερικανό μουσικό Άλεξ Φόστερ, αλλά και την κόρη που έχουν αποκτήσει μαζί, τη Λήδα. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Άνδρο, στα Άχλα, και ένα από τα πράγματα που της άρεσε σε αυτόν ήταν ότι «αντιλαμβανόταν το χιούμορ μου, κάτι με το οποίο οι Έλληνες άνδρες είχαν ένα θεματάκι, γενικά. Γελάσαμε τόσο πολύ! Στο βλέμμα του ήταν σαν να κοιταζόμασταν και να γνωριζόμασταν πάρα πολλά χρόνια. Όλο κι όλο είχαμε βρεθεί 70 μέρες. Έμεινα έγκυος στη Λήδα, παντρευτήκαμε. Κάναμε έναν γάμο και στην Αμερική, πολιτικό, και έναν θρησκευτικό εδώ».

Αργότερα όμως χώρισαν οι δρόμοι τους. «Όταν η Λήδα μού είπε για πρώτη φορά ότι θέλει να πάει να ζήσει στην Αμερική, έσπασε η καρδιά μου. Τότε ήταν 15 ετών. Ήξερα τον λόγο που ήθελε να πάει, επίσης αντιλαμβανόμουν ότι είχε ανάγκη να δημιουργήσει σχέση με τον πατέρα της, γιατί τον μπαμπά της τον έβλεπε “τουριστικά”».

Στην απόφασή της να εγκαταλείψει την Ελλάδα έπαιξαν ρόλο και άσχημες εμπειρίες της από το σχολείο. «Έχει φάει bullying. Στο δημοτικό της έλεγαν ότι είναι μαύρη. Έρχεται μια μέρα, έκλαιγε, λέει, μαμά, τα παιδιά με φωνάζουν μαύρη στο σχολείο. Εντωμεταξύ η Λήδα είναι κοντά μου [στα χρώματα της επιδερμίδας]. Της είπα, θα πας στο παιδάκι που σου το είπε να πει στη μαμά του να το πάει σε ένα οφθαλμίατρο, μήπως το παιδί έχει αχρωματοψία. Δεν σε είπε καν καφέ, μελαψή».

Τα προβλήματα συνεχίστηκα και στο γυμνάσιο, αλλά με καθηγητές αυτή τη φορά. «Στο δεύτερο τρίμηνο, που πήγα να πάρω τους βαθμούς, σε ένα μάθημα είχε πάει από το 17 στο 15. Μου λέει [ο καθηγητής] δεν προσέχει. Λέω, έχω φέρει από κρατικό φορέα χαρτί ότι έχει δυσλεξία, έχει απόσπαση συγκέντρωσης, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, αυτό δεν το λαμβάνετε υπόψη σας; Και γυρνάει και μου λέει, αυτά είναι στο μυαλό σας, δεν υπάρχουν. Μου λέει, μήπως θα ήταν καλύτερα να πήγαινε σε ένα συμβατικό σχολείο, αντί για το μουσικό όπου πήγαινε; Λέω, έχει δώσει εξετάσεις, άρα έχετε διακρίνει κάποιο ταλέντο».

Τελικά, πήγε στην Αμερική, παρόλο που είχε και η ίδια τους δισταγμούς της. Η μητέρα της, όσο κι αν δεν ήθελε να την αποχωριστεί, την προέτρεψε να ζήσει το όνειρό της. Και το έζησε, τελείωσε το λύκειο εκεί και τώρα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. «Νοίκιασε σπίτι κοντά μου, προς το παρόν θα ζήσει εδώ».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης: