Η Αντζελίνα Τζολί πουλάει τον μοναδικό πίνακα (δώρο του Πιτ) που ζωγράφισε ο Τσόρτσιλ

POP UP TEAM
/
7 Φεβρουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Έναν πίνακα με μεγάλη ιστορία βγάζει στο σφυρί η Αντζελίνα Τζολί τον οποίο της έκανε δώρο πριν από δέκα χρόνια ο Μπραντ Πιτ. Πρόκειται για τον μοναδικό πίνακα που ζωγράφισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Ο πίνακας που θα διατεθεί σε δημοπρασία του οίκου Christies αναμένεται να πιάσει 3.4 εκ. δολάρια.

Αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκας στο Μαρόκο, το 1943, η οποία συνετέλεσε στην παγίωση των σχεδίων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων να αναμετρηθούν με τις δυνάμεις του Άξονα, ο Τσόρτσιλ ζωγράφισε το Τζαμί Κουτούμπια του Μαρακές. Ήταν το μοναδικό έργο ζωγραφικής το οποίο ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αρχικά, ο Τσόρτσιλ δώρισε τον πίνακα “Tower of the Koutoubia Mosque” στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Φράνκλιν Ντιλέινο Ρούζβελτ.

Μετά τη Διάσκεψη, προσκάλεσε τον Ρούζβελτ να επισκεφτούν το Μαρακές ώστε ο τελευταίος να απολαύσει τη θέα των βουνών από την πόλη, θέα η οποία για πολύ καιρό γοήτευε τον Τσώρτσιλ. Βλέποντας το τζαμί του 12ου αιώνα με φόντο τα Όρη του Άτλαντα, ο Ρούζβελτ εντυπωσιάστηκε σε τέτοιο βαθμό που ο Τσώρτσιλ αποφάσισε να ζωγραφίσει τη σκηνή και να του δωρίσει το έργο ως χειρονομία φιλίας.

Ο πίνακας πέρασε στον Έλιοτ Ρούζβελτ, τον γιο του Φράνκλιν Ντιλέινο.

5ea8236abba54dedbaa13069755b3305

Ο Μπραντ Πίτ αγόρασε τον πίνακα το 2011 από το παλαιοπωλείο M.S. Rau στη Νέα Ορλεάνη, και τον χάρισε στην τότε σύντροφό του, Αντζελίνα Τζολί.

Ο πίνακας, ο οποίος ανήκει στη συλλογή της οικογένειας Τζολί, θα διατεθεί προς πώληση σε δημοπρασία που θα γίνει από τον οίκο Christie’s την 1η Μαρτίου. Η τιμή εκτίμησης ανέρχεται από 2 έως 3,4 εκ. δολάρια.

“Είναι το μοναδικό έργο που ζωγράφισε ο Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, ίσως να είχε αντλήσει έμπνευση από την πρόοδο που σημείωσαν οι Σύμμαχοι σε μια από τις πιο όμορφες χώρες που είχε επισκεφτεί”, δήλωσε ο Nick Orchard, επικεφαλής του τμήματος σύγχρονης βρετανικής τέχνης , στον οίκο Christie’s, αναφέρει το αμερικάνικο CNN

“Ο πίνακας “Tower of the Koutoubia Mosque” είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ, λόγω της σημασίας του αντικειμένου του και του γεγονότος ότι τονίζει τη σπουδαιότητα της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών “, δήλωσε ο Orchard.

c1e976fce1a44055a824a7788cee6a1f

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved