Rihanna: ποζάρει γυμνόστηθη για τη σειρά εσωρούχων της και προκαλεί αντιδράσεις στην Ινδία

POP UP TEAM
/
18 Φεβρουαρίου, 2021

Η διάσημη τραγουδίστρια ποζάρει γυμνόστηθη για τη σειρά εσωρούχων της που πλέον αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια και προκαλεί αντιδράσεις στην Ινδία. Είναι μία από τις πολλές επιχειρήσεις που ξεκίνησε η τραγουδίστρια το 2018 συμπεριλαμβανομένης της σειράς ρούχων Fenty, της σειράς μακιγιάζ Fenty Beauty και της γραμμής περιποίησης δέρματος Fenty Skin.

Η Ριάνα κατηγορήθηκε για χλευασμό ενός ινδουιστή θεού, αφού απεικονίστηκε τόπλες με ένα μενταγιόν του Ganesha γύρω από το λαιμό της το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις στην Ινδία. Ο Γκανέσα είναι ιδιαίτερα σεβαστός στον Ινδουισμό και προορίζεται να λατρεύεται σε ναούς ή σε ιερά του σπιτιού. Μερικοί Ινδουιστές φορούν μενταγιόν Ganesha ως σύμβολο της πίστης τους, αλλά δεν τα κοσμούν ως αξεσουάρ μόδας.

Οι εικόνες από τη φωτογράφιση εσωρούχων, που πυροδότησε σάλο στην Ινδία, ήρθαν λίγες εβδομάδες αφότου η Rihanna αναστάτωσε την ινδική κυβέρνηση σχολιάζοντας τις τεράστιες διαμαρτυρίες των αγροτών.Η φωτογραφία κοινοποιήθηκε στο λογαριασμό της στο Instagram, ο οποίος έχει 91,4 εκατομμύρια οπαδούς, πολλοί από τους οποίους την κατηγόρησαν για ασέβεια, κυρίως Ινδοί.

 

Το τελευταίο tweet της που μοιράστηκε με περισσότερους από 100 εκατομμύρια οπαδούς του Twitter, είναι μέρος των προωθήσεων για τη γραμμή εσωρούχων savage X Fenty της Rihanna.
Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι πολιτικοί στην Ινδία δήλωσαν ότι η ανάρτησή της ήταν “υποτιμητική”, κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται τους ινδουιστές θεούς και βλάπτει το τοπικό συναίσθημα.

«Η κουλτούρα μας δεν είναι η στολή σου», έγραψε κάποιος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τον σκοπό ενός κολιέ με τον Γκανέσα στο πλαίσιο διαφήμισης για εσώρουχα», σχολίασε άλλος.

«Μπορούμε να σταματήσουμε να προσδίδουμε σεξουαλικά χαρακτηριστικά στην πίστη των ανθρώπων για την άσκηση επιρροής;», έγραψε άλλος χρήστης.

 

Είναι τρομακτικό να βλέπουμε πώς @Rihanna χλευάζει επαίσχυντα τον αγαπημένο μας Ινδουιστικό Θεό #Ganesha”, τουΐταρε ο Ραμ Καντάμ, κρατικός νομοθέτης από το ινδουιστικό-εθνικιστικό κόμμα του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι. “Αυτό εκθέτει πώς #Rihanna δεν έχει ιδέα ή σεβασμό για τον ινδικό πολιτισμό, την παράδοση και τα προβλήματά μας εδώ”.

Αρκετοί οπαδοί στους λογαριασμούς της Rihanna στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβήτησαν τη δήλωση της.

“Φοράτε ένα περιδέραιο θεότητας και ένα Murthi [εικόνα μιας θεότητας] του πολιτισμού μου που έχει ήδη κατανεμηθεί πολιτιστικά αρκετά τα τελευταία χρόνια”, δήλωσε ένας οπαδός.

“Πώς είναι εντάξει όταν ένα άτομο έχει περισσότερους από αρκετούς πόρους για να ανακαλύψει τουλάχιστον το νόημα και τη σημασία των αλυσίδων και του μενταγιόν γύρω από το λαιμό του;”

 

Το Παγκόσμιο Ινδουιστικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση, προκειμένου να ληφθούν μέτρα σε βάρος των λογαριασμών της Ριάνα στα social media.

 

Με πληροφορίες από Al Jazeera και lifo.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved