Πίτσα ανανάς: Εξωτική πρόταση μαγειρεμένη στη σχάρα

POP UP TEAM
/
9 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Για όσους έχουν ψησταριά η σημερινή πρόταση! Αποφάσισες να καλέσεις στο σπίτι σου εκείνο το ζευγάρι των φίλων που γνώρισες στις διακοπές και θέλεις το ποτό σας να το συνοδεύσεις με κάτι για «τσίμπημα»; Τι θα έλεγες λοιπόν αντί να παραγγείλεις πίτσα, να την φτιάξεις εσύ;

Δες αυτή την πανεύκολη συνταγή παρακάτω που σίγουρα θα την λατρέψεις!

Συστατικά

700 γρ ζύμη για πίτσα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σάλτσα για πίτσα 213 ml

1 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ανανά

2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα

8 λεπτές φέτες σαλάμι ή προσούτο, περίπου 130 γρ, κομμένα σε λωρίδες

1/2 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό

Oδηγίες

Προθέρμανε τη μία πλευρά της ψησταριάς σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Άφησε την άλλη πλευρά χωρίς να τη ζεστάνεις.

Χώρισε ομοιόμορφα τη ζύμη πίτσας σε 6 κομμάτια. Τύλιξε κάθε κομμάτι σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Πέρνα από πάνω περίπου 1 κουταλάκι λάδι στη μία πλευρά κάθε κομματιού, φροντίζοντας να καλύψεις ολόκληρη την επιφάνεια. Τοποθέτησε στη θερμαινόμενη πλευρά της σχάρας προσεκτικά τα κομμάτια ζύμης με το ελαιόλαδο προς τα κάτω. Πέρνα το υπόλοιπο λάδι στις κορυφές των κομματιών. Ψήσε για 3 έως 4 λεπτά έως ότου αρχίσει να φουσκώνει η ζύμη και να εμφανίζονται τα σημάδια από τη σχάρα στην κάτω πλευρά.

Χρησιμοποίησε τις λαβίδες για να αναποδογυρίσεις τις ζύμες και συνέχισε το ψήσιμο, 2 έως 3 λεπτά μέχρι να σφίξουν. Μετέφερε τις στην πλευρά της σχάρας που δεν είναι ζεστή. Χώρισε τη σάλτσα πίτσας και απλώσε τη μέχρι τις άκρες. Βάλε τον ανανά και το τυρί ανάμεσα στη ζύμη, χωρίζοντας ομοιόμορφα. Ψήσε στη σχάρα 9 έως 12 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και οι κάτω πλευρές να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα. Αφαίρεσε τις από τη σχάρα. Τέλος, βάλε από πάνω το σαλάμι και το βασιλικό λίγο πριν το σερβίρεις.

Συμβουλή

Μας αρέσει να χρησιμοποιούμε σαλάμι ή φέτες προσούτο, που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Αν προτιμάς, μπορείτε να το αντικαταστήσεις με μπέικον.

Θερμίδες (ανά μερίδα)

Θερμίδες 880, πρωτεΐνες 36 γρ, υδατάνθρακες γρ g, λίπος 40 γρ, ίνες 5 γρ, νάτριο 1790 μγρ.

 

Mε πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved