Πανακότα: Ένα ελαφρύ, παραδοσιακό, ιταλικό γλυκό με πλούσια γεύση

MARY POPPINS
/
19 Ιουλίου, 2021

Η πανακότα είναι ένα ελαφρύ, παραδοσιακό, ιταλικό γλυκό με πλούσια και απαλή γεύση.
Υπάρχουν πλέον πολλές παραλλαγές της συνταγής της πανακότας. Εμείς σας δίνουμε τη light εκδοχή της, η οποία είναι χαμηλή σε θερμίδες και μπορείτε να την απολαύσετε χωρίς τύψεις όταν έχετε επιθυμία για ένα γλυκό επιδόρπιο ?

Υλικά για 5 μερίδες:
• 2 κουτιά γαλά εβαπορέ light
• 3 κ.σ. στέβια
• 10γρ φύλλα ζελατίνης
• 2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης μέχρι να μαλακώσει.
2. Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη στέβια και τις βανίλιες ανακατεύοντας
3. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στραγγίξουμε και ανακατεύουμε καλά
4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 ώρες
5. Συνοδεύουμε προαιρετικά με φρούτα ή λίγο μέλι

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου- Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved