Συνταγή για light μελομακάρονα από τη διατροφολόγο μας

MARY POPPINS
/
20 Δεκεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Τα μελομακάρονα είναι το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων. Τα ετοιμάζουμε κάθε χρόνο για να τηρήσουμε τα έθιμα των Χριστουγέννων και να απολαύσουμε τα πεντανόστιμα αυτά γλυκά. Με την σπιτική και light συνταγή για μελομακάρονα που σας δίνουμε, θα απολαύσετε ελεύθερα φέτος το αγαπημένο σας γλυκό χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες.

Υλικά:
• 200γρ αλεύρι ολικής άλεσης γ.ο.χ
• 100γρ ελαιόλαδο
• 2 φλ καρύδια
• 50γρ μέλι
• 1 κ.σ. μπέικιν
• 100γρ πάστα από βασιλικούς χουρμάδες (μουλιασμένοι για 10 λεπτά σε καυτό νερό και χτυπημένοι στο μούλτι)
• 60ml χυμό πορτοκαλιού
• 2 κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. γαρύφαλλο
◾Για το σιρόπι:
• 200γρ μέλι
• 100γρ νερό
• 1 ξύλο κανέλας
• Γαρύφαλλο
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι και τους χουρμάδες
2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα
3. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά
4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά.
5. Μόλις κρυώσουν τα μελομακάρονα, τα βυθίζουμε στο σιρόπι για 20 δευτερόλεπτα και γαρνίρουμε με τα καρύδια.

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved