Η υγιεινή συνταγή της ημέρας: Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, κάστανα και μανιτάρια

POP UP TEAM
/
28 Ιανουαρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το χοιρινό είναι ένα κρέας που μας προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και ψευδάργυρο και μπορεί να ενταχθεί σε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Λόγω της νοστιμιάς του, το χοιρινό μπορεί να αποτελέσει το κύριο συστατικό σε πολλές συνταγές.

 Με την παρακάτω συνταγή θα απολαύσουμε πεντανόστιμο ρολό χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα, κάστανα και μανιτάρια, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

ΥΛΙΚΑ
• 2 κιλά ψαρονέφρι
• 4 σκ. σκόρδο
• 1 ματσάκι θυμάρι
• 1 ματσάκι ρίγανη
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 400 γρ. μανιτάρια, λευκά κομμένα σε κάθετες λεπτές φέτες
• 200 γρ. δαμάσκηνα
• 15 κάστανα βρασμένα, θρυμματισμένα
• 4 κ.σ. ξύδι
• Αλάτι, πιπέρι
• 100γρ μέλι
• 1 κ.σ. μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε και ανοίγουμε το ψαρονέφρι στη μέση.
2. Στο μούλτι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ξύδι και χτυπάμε καλά.
3. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με το μίγμα.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
5. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα κάστανα και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
6. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με τα δαμάσκηνα, το αλάτι, το πιπέρι.
7. Προσθέτουμε το μίγμα στο εσωτερικό του κρέατος
8. Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με έναν σπάγκο να μην ανοίξει
9. Βάζουμε το ρολό σε σχάρα στον φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180°C στον αέρα. Μόλις περάσει η 1η ώρα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
10. Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από τον φούρνο αλείφουμε με το μέλι.
11. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Βάλια Γρηγορίου, Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved