Σήμερα ταξιδεύουμε στο αριστοκρατικό Λονδίνο!

MARY POPPINS
/
29 Ιανουαρίου, 2020

Live.Love.London.

Το Λονδίνο είναι ένα από τα κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφτείς στην Ευρώπη!

Είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αγγλίας και αποτελεί μεγάλο πολιτιστικό, επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο. Είναι μία από τις ακριβότερες και πιο μελαγχολικές πόλεις του κόσμου, αλλά με έναν μαγικό τρόπο σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Έτσι έγινε και με μένα, που πριν ένα χρόνο δεν υπήρχε καν στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς μου. Είπα, όμως, να του δώσω μια ευκαιρία και αυτό προτείνω και σε σένα.

lo4

Το Λονδίνο συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς κόσμους.

Εκεί μπορείς να επισκεφτείς βασιλικά ή ιστορικά αξιοθέατα, να φας και να πιεις σε βραβευμένα εστιατόρια με αστέρια Μισελέν, ν’ απολαύσεις μια μπύρα σε παραδοσιακή παμπ, να χαθείς στα πλακόστρωτα δρομάκια, να χαλαρώσεις κάνοντας μια βόλτα στο Hyde Park, με τα σκιουράκια, να κάνεις τα ψώνια σου και ν’ ανακαλύψεις απρόσμενους θησαυρούς.

Οι επιλογές είναι πολλές και αν οι μέρες είναι λίγες, δύσκολα προλαβαίνεις να τα δεις όλα.

Γι’ αυτό, έχω συγκεντρώσει τα σημαντικότερα μέρη του Λονδίνου που θα σε εντυπωσιάσουν.

lo5

 Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: 

• Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ (Ο γάμος του Ουίλιαμ και της Κέιτ ήταν το τελευταίο από τα σπουδαία γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στο διάσημο Aβαείο)
• Ο Πύργος του Λονδίνου
• Ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς
• Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου

Το πιο γνωστό καρτποσταλικό αξιοθέατο ανήκει στο Big Ben, το πιο διάσημο ρολόι του κόσμου, με φόντο τα εντυπωσιακά κτίρια του βρετανικού κοινοβουλίου. Ο Πύργος του Ρολογιού, όμως, τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται υπό ανακαίνιση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Ακόμα, στη λίστα με τα σημαντικότερα αξιοθέατα, που πρέπει να επισκεφτείς, συγκαταλέγεται το Βρετανικό Μουσείο (η είσοδος είναι δωρεάν), το οποίο είναι το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη, καθώς ιδρύθηκε το 1753, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με τους δεινοσαύρους και το ανάκτορο του Buckingham.

lo2

Αν είσαι τυχερός και πετύχεις ηλιόλουστες μέρες, θα σου πρότεινα να περιπλανηθείς στο Λονδίνο με τα πόδια, ακολουθώντας το gps ή ένα χάρτη (να σου θυμίσω ότι, πλέον, στην Ευρώπη μπορείς να χρησιμοποιείς το ιντερνετ και τα λεπτά ομιλίας από το κινητό σου, όπως και στην Ελλάδα, χωρίς επιπλέον χρεώσεις-δες τους όρους του παρόχου επικοινωνίας σου).

Κάνε ένα πρόγραμμα με τα σημεία που θες να επισκεφτείς, χώρισε τα ανάλογα με το χρόνο που διαθέτεις και τις μεταξύ τους αποστάσεις και ξεκίνα τον περίπατο σου. Άνετα παπούτσια, θετική διάθεση, καφεδάκι στο χέρι και πάμε!

Παρόλα αυτά, αν θέλεις να κινηθείς με τα μέσα μεταφοράς μπορείς να αγοράσεις την Visitor Oyster card, την οποία μπορείς να «φορτίσεις» με χρήματα. Το κόστος της κάθε διαδρομής αναγράφεται κατά την έξοδό σου από το σταθμό και αφαιρείται εκεί. Όταν έρθει η ώρα να φύγεις από το Λονδίνο μπορείς να επιστρέψεις την κάρτα στα αυτόματα μηχανήματα του μετρό και να πάρεις τα χρήματα σου πίσω (μόνο τα χρήματα που κόστισε η κάρτα στην έκδοση της).

Σημείο αναφοράς αποτελεί και η Tower Bridge, κοντά στο London’s Eye, με την καλύτερη πανοραμική θέα του Λονδίνου. Αν θες ν’ ανέβεις σ’ αυτήν την τεράστια ρόδα, θα πρέπει να περιμένεις κάποια ώρα στην ουρά.

lo3

Το Madame Tussads, το πρώτο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, αποτελεί ένα ακόμα σημείο κλειδί του Λονδίνου. Εκεί, θα δεις τα κέρινα ομοιώματα πολιτικών, αθλητών, καλλιτεχνών του διεθνούς στερεώματος.
Από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς σίγουρα, είναι η Chinatown, μια πολυφυλετική γειτονιά, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Soho. Αποτελεί μία από τις γνωστότερες αγορές της Ευρώπης με πλανόδιους καλλιτέχνες, ταχυδακτυλουργούς, εστιατόρια, καφέ, καμάρες και κάθε είδους μαγαζιά.

lo7

Όσον αφορά το φαγητό, θα πρέπει να σου φτιάξω ολόκληρη λίστα. Από το αγγλικό πρωινό, με αυγά, μπέικον, λουκάνικα, φασόλια και πολλά άλλα, μέχρι το βραδινό γεύμα, τα λονδρέζικα εστιατόρια έχουν αμέτρητες επιλογές. Τα Fish & Chips, duck & waffle, είναι ευρέως γνωστά, ενώ θα βρεις αμέτρητα μαγαζιά με γλυκούς πειρασμούς, όπως τα cupcakes.

Tip: Υπάρχει κάρτα προσφορών για τους τουρίστες, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου, με αρκετές επιλογές και προσιτές τιμές. Αυτή την κάρτα μπορείς να την αγοράσεις διαδικτυακά, κερδίζοντας χρήματα και χρόνο.

lo6

Μήπως είναι η ώρα να κλείσεις τα εισητήρια σου; 

http://youtu.be/1r08Ca8fk5Y

Περιμένω εντυπώσεις, 

Mary Poppins

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved