Χιλή: Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο με τo ειδυλλιακό τοπίο των 77.000 τ.μ.

POP UP TEAM
/
15 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η πισίνα αυτή έχει μπει «με το σπαθί της» στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ενώ το σκηνικό γύρω από την πισίνα είναι ειδυλλιακό.

Tο καλοκαίρι είναι ήδη καθ’ οδόν και αν άρχισες κιόλας να ονειρεύεσαι βουτιές σε δροσερά νερά, η πισίνα στο San Alfonso είναι ότι πρέπει μιας και είναι η μεγαλύτερη πισίνα σ’ όλο τον κόσμο. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους.

Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο, λοιπόν, βρίσκεται στο Algarrobo της Χιλής. Το μήκος της ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, ενώ συνολικά καλύπτει μια έκταση 77.000 τ.μ. Η πισίνα αυτή έχει μπει «με το σπαθί της» στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ενώ το σκηνικό γύρω από την πισίνα είναι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ειδυλλιακό: φοίνικες, λευκή άμμος, υπέροχη θέα κι όλα αυτά ένα βήμα πριν τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η χωρητικότητα της πισίνας φτάνει τα δυόμισι εκατομμύρια λίτρα νερού, το οποίο έρχεται κατευθείαν από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πρώτα φυσικά φιλτραριστεί και καθαριστεί. Ασφαλώς, ο καθαρισμός αυτής της τεράστιας δεξαμενής επιτυγχάνεται μέσω μιας τεχνολογικής μεθόδου, που έχει αναπτύξει ο Χιλιανός μηχανικός Fernando Fischman, η οποία επιτρέπει τον καθαρισμό τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Aντίστοιχα πρότζεκτ πρόκειται να γίνουν και σε άλλες χώρες, όπως η Αργεντινή, το Ντουμπάι αλλά και η Ελλάδα! Μάλιστα, η συγκεκριμένη τεχνολογική μέθοδος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και σε μια τεχνητή λιμνοθάλασσα στην πόλη Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, με συνολική έκταση 12,5 εκτάρια.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες και το βίντεο παρακάτω:

xili1

xili2

xili3

xili4

xili5

http://youtu.be/vSze2hd1jXY

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved