Ένας παράδεισος στη Νότια Εύβοια: Η άγνωστη παραλία με περίεργο κυματοθράστη σε σχήμα «μπανάνας»

POP UP TEAM
/
12 Φεβρουαρίου, 2021

Στο παρελθόν ήταν εκτεθειμένη στη μανία των σφοδρών κυμάτων του Αιγαίου Πελάγους, που την χτυπούσαν αλύπητα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η άμμος και να γίνει βραχώδης.

Πετάμε πάνω από μία πανέμορφη παραλία, περίπου 2 ώρες από την Αθήνα, στους Ζάρακες της Νότιας Εύβοιας. 

Στο παρελθόν ήταν εκτεθειμένη στη μανία των σφοδρών κυμάτων του Αιγαίου Πελάγους, που την χτυπούσαν αλύπητα με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί η άμμος και να γίνει βραχώδης. Για πολλά χρόνια αυτή ήταν η κατάσταση και οι Ζάρακες αποτελούσαν μια «άγρια» παραλία, που μαστιζόταν συνήθως από το κύμα και οι κολυμβητές χρειάζονταν προστασία για να μην τραυματιστούν από τα αιχμηρά, εκτεθειμένα βράχια.

http://youtu.be/BLUy2A1P2Mk

Πριν μερικά χρόνια όμως έγινε μια κίνηση με ανθρώπινη πρωτοβουλία, που θα άλλαζε για πάντα το τοπίο της περιοχής. Τοποθετήθηκε κυματοθραύστης σε σχήμα «μπανάνας», με το σκεπτικό να κάνει τα άγρια νερά της, γαλήνια, γεγονός που επετεύχθη.

Συνέβη όμως και ένα παράδοξο της φύσης. Η αλλαγή των ρευμάτων μετά την τοποθέτηση του κυματοθραύστη, συγκέντρωσε άμμο στη μέση της παραλίας, η οποία κάλυψε τα βράχια και μετέτρεψε το μέρος σε παράδεισο. Από άγρια και βραχώδης, έγινε γαλήνια και αμμώδης.

 

 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved