6 τροφές που πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουμε το βράδυ

POP UP TEAM
/
3 Ιουνίου, 2022

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, καθώς σας παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις. Εξίσου σημαντικό είναι όμως το βραδινό και ειδικά το φαγητό και το αλκοόλ αργά τη νύχτα, καθώς μπορούν να επηρεάσουν σημαντικές λειτουργίες, από τον ύπνο μέχρι την πρόσληψη βάρους.

Δείτε ποιες τροφές έχουν επιπτώσεις στον οργανισμό σας όταν καταναλώνονται το βράδυ και προσπαθήστε να τις αποφεύγετε μετά το απόγευμα. >> 

1. Γλυκά: Ένα ευρύ φάσμα τροφών εμπίπτει στην κατηγορία των γλυκών, όπως σοκολάτες, καραμέλες, κέικ, ψημένα προϊόντα ζύμης κλπ., τα οποία πρέπει να αποφεύγετε το βράδυ επειδή προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Αυτό με τη σειρά του διαταράσσει τον ύπνο σας.

2. Υδατάνθρακες: Τροφές με πολλούς υδατάνθρακες, όπως η πίτσα, δεν είναι καλές επιλογές για βραδινό. Μπορείτε να τρώτε 1-2 κομμάτια πίτσα αραιά και πού, αν όμως όταν το κάνετε διαπιστώνετε ότι έχετε δυσκολίες στον ύπνο ή ξυπνάτε κουρασμένοι, καλό είναι να αποφεύγετε τέτοιες τροφές. Αντικαταστήστε τους λευκούς υδατάνθρακες, όπως λευκό ψωμί, λευκό ρύζι και λευκά ζυμαρικά με υδατάνθρακες ολικής αλέσεως που είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.

3. Αναψυκτικά: Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να σταματήσετε την κατανάλωσή τους και ειδικά το βράδυ. Εκτός των επιπτώσεων που έχουν στο βάρος και την υγεία σας, περιέχουν διεγερτικά συστατικά, όπως η καφεΐνη, που προκαλούν ανησυχία και δυσκολεύουν τον ύπνο.

4. Καφές: Ο σκέτος καφές χωρίς γάλα και ζάχαρη έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όταν καταναλώνεται το βράδυ όμως έχει επιπτώσεις. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε καφεΐνη θα προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο σας. Γενικά τα ροφήματα με καφεΐνη, πρέπει να αποφεύγονται έξι ώρες πριν τον ύπνο. Αντί για καφέ το απόγευμα, μπορείτε να πίνετε αφεψήματα βοτάνων.

5. Αλκοόλ: Ένα ή δύο ποτήρια αλκοόλ μπορεί να χαλαρώνουν και να προκαλούν υπνηλία, επηρεάζουν όμως σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνει κάποιος το βράδυ, διαταράσσεται η καρδιαγγειακή χαλάρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6. Όξινες τροφές: Τα τρόφιμα με υψηλή οξύτητα, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας, τα μπέργκερ, τα πικάντικα, τα τηγανητά, πρέπει να αποφεύγονται πριν τον ύπνο. Αυτές οι τροφές προκαλούν παλινδρόμηση οξέων και επιβαρύνουν τη λειτουργία των νεφρών και του ήπατος.

Πηγή: popsugar.com, onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved