Κι όμως αυτά τα 2 φαγητά περιέχουν γλουτένη και δεν το γνωρίζατε

POP UP TEAM
/
1 Σεπτεμβρίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Το να βγάλεις τελείως τη γλουτένη από την καθημερινότητα σου και τη διατροφή σου δεν είναι και πολύ εύκολο πράγμα. Και ενώ εκτιμάται ότι μόνο το 1% του πληθυσμού πάσχει πραγματικά από κοιλιοκάκη, πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να εξαλείψουν τη γλουτένη από τη δίαιτά τους για καλύτερη υγεία. Αν και η τάση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των επιλογών χωρίς γλουτένη στην αγορά, όταν τρως έξω, η γλουτένη μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθεί. Με όλα αυτά τα επεξεργασμένα τρόφιμα, η γλουτένη μπορεί να εμφανιστεί στα πιο ανυποψίαστα μέρη.

Και όταν λέμε ανυποψίαστα, αυτό σημαίνει πως μπορεί βρεθεί ακόμη και στα υγιεινά τρόφιμα. Παρακάτω θα δεις μερικά από αυτά που τρως πολύ συχνά και δεν πίστευες πως περιέχουν γλουτένη.

1. Αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί: Και όμως όσο περίεργο και αν σου φαίνεται το πρόχειρο αυτό φαγητό μπορεί να περιέχει γλουτένη και αυτό συνήθως συμβαίνει λόγω μόλυνσης του εξοπλισμού της επεξεργασίας τροφίμων. Αντ’ αυτού λοιπόν αν θέλεις να φας συσκευασμένους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, προτίμησε αυτά που αναφέρουν πως είναι χωρίς γλουτένη.

2. Sushi: Και όμως αυτό το αγαπημένο σου φαγητό, το οποίο το τρως τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να περιέχει γλουτένη. Και αυτό συμβαίνει λόγω της απομίμησης καβουρδισμένου κρέατος, αλλά και της σάλτσας σόγιας που περιέχει σιτάρι ως πυκνωτικό. Αν θέλεις λοιπόν να τρως σούσι χωρίς να έχει γλουτένη, τότε προτίμησε τις μη απομιμήσεις ψαριών και τη σάλτσα σόγιας tamari (μια παραλλαγή χωρίς σιτάρι).

 

Πηγή: onmed.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved