Οι φράσεις που δεν πρέπει ποτέ να πεις σε έναν άνδρα

POP UP TEAM
/
1 Ιουλίου, 2021

Οι άντρες είναι τόσο διαφορετικοί από εμάς. Σκέφτονται και λειτουργούν αλλιώς γι αυτό και πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε και αναλόγως. Κάτι που μπορεί να είναι πραγματικά πολύ ειλικρινές από την πλευρά σας, δεν αποκλείεται να τον κάνει να το βάλει στα πόδια ή να τον εκνευρίσει.

Κι ο λόγος είναι ότι έχει καταλάβει κάτι άλλο από αυτό που του λέτε. Τι λοιπόν δεν πρέπει να πούμε ποτέ;

1.Τι θα γίνει μ΄εμάς;

Είναι ευνόητο ότι αυτή η ατάκα είναι η πρώτη στα sos αν μάλιστα δεν είστε κι αρκετό καιρό μαζί. Και να έχουν περάσει όμως και τρία χρόνια, αυτό δεν πρέπει να το πείτε. Μπορείτε να το δείξετε, με όποιο τρόπο θέλετε, γιατί στόχος είναι να το θέλει κι εκείνος να προχωρήσετε, να πάρει την απόφαση και να πει την ατάκα που περιμένετε. Μη νομίζετε πως πιέζοντάς τον θα την ξεστομίσει. Μάλλον το αντίθετο!

2. Ο πρώην μου ήταν πολύ αθλητικός/ ωραίος/ έξυπνος τύπος

Για εσάς έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει πρώην γι αυτό είστε με τον νυν. Και απλώς σε μιά κουβέντα σας χωρίς να έχετε καμία διάθεση να τον πειράξετε, του λέτε ότι ο πρώην σας ήταν πολύ αθλητικός τύπος. Ακόμη κι αν βρίζατε όταν ο πρώην σας ξύπναγε από τα άγρια χαράματα για να σας τρέχει στα βουνά, ο σημερινός σας σύντροφος φτιάχνει μια ιστορία στο μυαλό του πολύ πολύ καλύτερη από αυτό που ζήσατε. Μπαίνει επίσης αυτομάτως σε αμυντική θέση θεωρώντας ότι απειλείται. Νιώθει πως τον συγκρίνετε με τον πρώην. Γενικώς κάθε άντρας θα προτιμούσε να είναι ο μοναδικός στη ζωή μιας γυναίκας. Αφήστε τον λοιπόν να το ονειρεύεται… έστω κι αν δεν το πιστεύει. Μην του δίνετε στοιχεία!

3.Απόψε θέλω να μιλήσουμε

Αυτή η πρόταση ηχεί σαν συναγερμός στα αυτιά ενός άντρα και η πρώτη του αντίδραση είναι να θέλει να το βάλει στα πόδια. Έστω κι αν δεν το κάνει, ξέρει ότι κάτι κακό θα του πείτε, αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν θα σας ακούσει. Θα είναι σε θέση άμυνας και μόνο άρνηση θα του βγει. Έχετε κάποιο θέμα στη σχέση σας και θέλετε να το συζητήσετε; Δεν χρειάζεται από το πρωί να του κάνετε προλόγους. Μπείτε απευθείας στο θέμα.

Σε παρακαλώ, μη με αφήνεις, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα

Μόλις το ακούσει αυτό ένας άντρας νιώθει ακόμη πιο σίγουρος ότι θέλει να ζήσει χωρίς εσάς. Από τη στιγμή που -προφανώς- σας λέει πως φεύγει, μόνο χαμηλή αυτοεκτίμηση δείχνει από την πλευρά σας το να πέφτετε στα γόνατα και να τον ικετεύετε. Ο,τι κι αν έχει συμβεί, ακόμη κι αν το λάθος είναι δικό σας. Δηλαδή τι νομίζετε, επειδή εσείς δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτόν, θα μείνει; Κι αν μείνει, δεν καταλαβαίνετε τι εικόνα θα έχει στο μυαλό του για εσάς; Δεν σας προτείνουμε να το παίξετε αδιάφορη, μιλήστε του για τα συναισθήματά σας, αλλά τα δράματα και αυτού του τύπου οι ικεσίες ξενερώνουν τόσο πολύ τους άντρες!

5. Ακύρωσα τα πάντα σήμερα για να σε δω, γι αυτό ήρθα στο γραφείο σου

Γενικά στους άντρες δεν αρέσουν οι εκπλήξεις και ειδικά αν ο σκοπός μιας τέτοιας έκπληξης είναι να “επιθεωρήσετε” τι κάνει στο γραφείο και με ποιες συνεργάζεται. Τι θα γίνει και να μάθετε; Αν θεωρείτε πως φλερτάρει (λέμε τώρα…) πιστεύετε πως θα πάψει την επόμενη μέρα που εσείς δεν θα είστε εκεί να το κάνει; Κι αν μια στενή του συνεργάτις είναι μια δίμετρη 22χρονη, εσείς δεν θα χάσετε τον ύπνο σας; Αφήστε που θα τον ζαλίζετε μετά ρωτώντας τον. Το βασικότερο απ΄όλα όμως, είναι ότι ο κάθε άνθρωπος, ναι ο άντρας, θέλει να αισθάνεται ελεύθερος. Όχι να ζει με την αγωνία ότι θα εμφανιστείτε απρόσκλητη να τον… ελέγξετε, ακόμη κι αν είναι “άγιος”. Αν δεν τον εμπιστεύεστε ίσως πρέπει να βρείτε άλλους τρόπους να λύσετε το θέμα (ή και τη σχέση).

6.Κι αυτή η μανούλα σου πια…

Μια μανούλα όλους μας γέννησε. Μερικοί ακόμη την μνημονεύουν συχνά, άλλοι της ζητούν φαγητό τακτικά και πολλές μανούλες επεμβαίνουν, δυστυχώς δυναμικά, στη ζωή των παιδιών τους. Όσο κι αν δεν την αντέχετε, μην του το πείτε τόσο κριτικά. Ειδικά σε φρέσκες σχέσεις κι αν είναι και λίγο κολλημένος με τη μαμά του, κάτι τέτοιο μόνο αρνητικά θα λειτουργήσει. Γιατί θεωρεί πως αφού δεν εγκρίνετε αυτή που τον μεγάλωσε, δεν εγκρίνετε και τον ίδιο. Σιγά σιγά ίσως μπορείτε να του πείτε, με έμμεσο τρόπο, κάποιες συμπεριφορές που ενδεχομένως σας ενοχλούν!

7.Σιγά τη δουλειά που έχεις/ τα λεφτά που παίρνεις και κάθεσαι 10 ώρες στο γραφείο

Αυτή τη δουλειά έχει, αυτή του δίνει ψωμί κι αν μπορούσε να έχει μια καλύτερη θα την είχε. Μπορεί να μην μπορεί, να μην έχει τα απαραίτητα προσόντα ή την πίστη στον εαυτό του για να κάνει μεγαλύτερα πράγματα. Σίγουρα πάντως λέγοντάς του κάτι τέτοιο δεν τον βοηθάτε να προχωρήσει. Αν θέλετε κάτι καλύτερο για εκείνον, γίνετε υποστηρικτική να καταλάβει μόνος του την αξία του και να διεκδικήσει αυτά που θέλει!

8.Θέλω να σου μιλήσω για τα προβλήματά μου

Εσείς θέλετε απλώς να μοιραστείτε αυτό ή αυτά που σας απασχολούν. Να τα πείτε, να τα βγάλετε από πάνω σας. Ο αντρικός εγκέφαλος όμως είναι έτσι φτιαγμένος που όταν ακούσει τη λέξη πρόβλημα, θεωρεί πως πρέπει και να το λύσει. Εσείς δεν ζητάτε να σας το λύσει, εκείνος όμως αυτό θεωρεί. Φυσικά και να μιλάτε, να επικοινωνείτε, να εκφράζεστε. Απλώς όχι λέγοντάς του “κάθισε να σου πω τα προβλήματα στη δουλειά”.

 

Με πληροφορίες από womannow.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved