Αμερικανός γιατρός δείχνει τον σωστό τρόπο να απολυμάνουμε τα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ

POP UP TEAM
/
2 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Δείτε το αναλυτικό βίντεο που έχει γίνει viral.

Oι οδηγίες που έχουμε λάβει για εκείνες τις φορές που πηγαίνουμε στο φαρμακείο και στο σούπερ μάρκετ είναι σαφείς: φοράμε πάντοτε γάντια μίας χρήσης, έχουμε μαζί μας αντισηπτικό τζελ χεριών και αντισηπτικά μαντηλάκια, κρατάμε αποστάσεις μέσα στον χώρο, πετάμε τα γάντια σε κάδο απορρυμάτων (όχι στην ανακύκλωση) μετά τα ψώνια μας και καθαρίζουμε καλά τα χέρια μας.

Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα ψώνια που μοιραία θα βάλουμε μέσα στο σπίτι μας; Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος να απολυμαίνουμε τις σακούλες του σούπερ μάρκετ και τις συσκευασίες των τροφίμων πριν τα αποθηκεύσουμε;

Ένας Αμερικανός γιατρός ο Jeffrey VanWingen, ο οποίος εργάζεται στο Family Medicine Specialists πόσταρε στο Facebook και στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο δείχνει αναλυτικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος να καθαρίζουμε τα τρόφιμα μας πριν τα βάλουμε σε ψυγείο και ντουλάπια.

«Όταν κάνεις τα ψώνια σου και επιστρέφεις στο σπίτι προσπάθησε να μην τα βάλεις κατευθείαν μέσα στο σπίτι εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν ακολουθήσουμε τη λογική του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας μπορείς να αφήσεις τα ψώνια στο μπαλκόνι ή στο γκαράζ σου για τρεις μέρες. Αν έχεις ζητήσει παράδοση στο σπίτι μην τους αφήσεις να βάλουν τα προϊόντα μέσα στο σπίτι. Ζητήστε να αφήσουν απ’ έξω και πάρτε τα εσείς όταν τα χρειάζεστε. Τώρα, πριν βγω να πάρω τα ψώνια και να τα φέρω μέσα στο σπίτι πρέπει πρώτα να έχω απολυμάνει το τραπέζι. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με ένα απλό απολυμαντικό,» λέει ο VanWingen.

Και συνεχίζει εξηγώντας πώς πρέπει να χωρίσουμε το τραπέζι μας ή τον πάγκο εργασίας μας έτσι ώστε να υπάρχει μία «βρώμικη» πλευρά και μία «καθαρή» πλευρά. Στην βρώμικη ακουμπάμε όλα όσα φέρνουμε απ’ έξω και στην καθαρή όλα όσα έχουμε απολυμάνει. Όσα προϊόντα τα έχει ακουμπήσει ανθρώπινο χέρι σε διάστημα μικρότερο των 72 ωρών είτε τα καθαρίζουμε πριν τα αποθηκεύσουμε, είτε πετάμε την εξωτερική συσκευασία και κρατάμε μόνο το εσωτερικό. Για τα λαχανικά μπορούμε να ζητήσουμε από κάποιον να μας κρατήσει ανοικτό το ψυγείο, όσο εμεις ανοίγουμε την πλαστική συσκευασία και ρίχνουμε τα τράφιμα στο συρτάρι χωρίς να τα ακουμπήσουμε.

Η γενικότερη ιδέα πίσω από τις οδηγίες του VanWingen είναι το να τοποθετούμε τα τρόφιμα σε δικές μας καθαρές συσκευασίες, όπως μπολ και τάπερ και να πετάμε τις χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες του σούπερ μάρκετ.

kathkar

Eπιπλέον ο VanWingen δίνει οδηγίες για το στάδιο πριν τα ψώνια μας:

1. Καθαρίστε καλά το καρότσι του καταστήματος πριν το αγγίξετε.

2. Αγοράστε μόνο όσα έχετε στη λίστα σας.

3. Μην πηγαίνετε για ψώνια αν έχετε συμπτώματα ή αν έχετε έρθει σε επαφή με άτομο που έχει τον ιό.

4. Προγραμματίστε τις αγορές σας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Δείτε το βίντεο.

 

Με πληροφορίες από womentoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved