Γυμναστική: Πώς επηρεάζει την εμφάνιση της επιδερμίδας

POP UP TEAM
/
5 Απριλίου, 2020

Η άσκηση μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία σας με πολλούς τρόπους, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί επίσης να επηρεάσει και την επιδερμίδα.

Άλλωστε, το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και επηρεάζεται από τις συνήθειες και τις επιλογές του τρόπου ζωής, συμπεριλαμβανομένων των προπονήσεων.

Τι πρέπει, όμως, να γνωρίζετε;

Η μείωση του άγχους από τη γυμναστική μπορεί επίσης να ωφελήσει το δέρμα σας: Η τακτική άσκηση είναι γνωστό ότι μειώνει το άγχος και επηρεάζει θετικά την ψυχική υγεία. Τα οφέλη της αντικατοπτρίζονται και στην επιδερμίδα!

spirak

Η «λάμψη μετά την προπόνηση»: Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το δέρμα σας δείχνει πιο λαμπερό μετά το τζόκινγκ ή τη γιόγκα, μάλλον δεν έχετε άδικο. «Η λάμψη μετά το γυμναστήριο είναι πιθανό αποτέλεσμα συνδυασμού αυξημένης ροής του αίματος και ενδορφινών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της άσκησης», δήλωσε η Δρ.Kathleen Cook Suozzi, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Yale.

Η άσκηση μπορεί να επιδεινώσει τη ροδόχρου ακμή σε κάποια άτομα λόγω της αυξημένης ροής του αίματος στο δέρμα, οδηγώντας σε ερυθρότητα.

eruthrotderm

Η άσκηση μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο υγιής: Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος, όπως δήλωσε η δερματολόγος Δρ. Marisa Garshick. «Η άσκηση, αυξάνοντας την καρδιακή λειτουργία και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να βοηθήσει στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών που διατηρούν το δέρμα υγιές. Προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και των νέων κυττάρων του δέρματος που το διατηρούν λαμπερό και βοηθά επίσης στην αντιγήρανση».

Οι προπονήσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο βλαβών από τον ήλιο: Εάν αποφασίσετε να κάνετε προπόνηση σε εξωτερικό χώρο, θα πρέπει να εφαρμόσετε αντηλιακό σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος πριν βγείτε έξω, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας.

Το μακιγιάζ κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης μπορεί να φράξει τους πόρους εμποδίζοντας την απελευθέρωση του ιδρώτα.

makgym2

 

Mε πληροφορίες από onmed.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved