Ανανάς: Tο μυστικό όπλο του fitness

POP UP TEAM
/
31 Αυγούστου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Ένας απρόσμενος σύμμαχος για την καθημερινή σου προπόνηση.

Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι που αυτήν την περίοδο η καθημερινή σου προπόνηση έχει χτυπήσει κόκκινο: Πρώτον, έχει μείνει λίγος καιρός για να βγεις στις παραλίες και, δεύτερον, εν μέσω καραντίνας το fitness ήταν από τα λίγα πράγματα που έδιωχναν τη θλίψη και τις άσχημες σκέψεις. Τι γίνεται όμως με τα φρούτα; Και πιο συγκεκριμένα γιατί ο ανανάς είναι τόσο σημαντικός;

Η αλήθεια είναι ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες από φυσικά σάκχαρα οπότε πολύ συχνά θα διαβάσεις στο ίντερνετ ότι πρέπει να τον αποφεύγεις. Μάλιστα, στην ερώτηση για το ποιο είναι το πιο γλυκό φρούτο εκεί έξω, το όνομά του φιγουράρει πρώτο πρώτο στη λίστα. Στην πραγματικότητα, όμως, η συμβολή του σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες είναι τόσο μεγάλη, ώστε τα διατροφικά προτερήματά του να υπερτερούν σε σχέση με τα μειονεκτήματα.

pinaple2

Έτσι, σύμφωνα με μελέτες, οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαικιμού δείκτη που διαθέτει σε βοηθούν να ανακάμψεις πολύ γρήγορα μετά την προπόνηση. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι επειδή ο ανανάς αναπληρώνει γρήγορα το γλυκογόνο που ξόδεψες στην προσπάθεια. Επιπλέον, διαθέτει βρομελίνη, ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες ένζυμο που βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να επιδιορθώσει τις κατεστραμμένες μυϊκές ίνες κατά τη διάρκεια της άσκησης ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αύξηση επιπέδων της τεστοστερόνης επιτρέποντάς σου να προπονηθείς στα όρια.

Όσο για το ποια άλλα φρούτα μπορείς να βάλεις στη ζωή σου αν θέλεις να βελτιώσεις τις fitness επιδόσεις σου λίγο πριν βγεις στις παραλίες; Μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου να ενυδατωθεί με το καρπούζι, να αυξήσεις τις αντοχές σου με την υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο μπανάνα, να βελιτώσεις τη μυϊκή σου λειτουργία με το πορτοκάλι, αφού η βιταμίνη C που διαθέτει βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των μυών.

 

Mε πληροφορίες από esquire

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved