Πονοκέφαλος: Ποιες τροφές μπορεί να τον επιδεινώνουν

POP UP TEAM
/
26 Ιουνίου, 2021

Εάν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους ή ημικρανίες, ο ένοχος μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σας. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και κοινές τροφές, όπως το τυρί μπορεί να σχετίζονται με την πρόκληση έντονων πονοκεφάλων σε κάποιους ανθρώπους.

Ο λόγος είναι η περιεκτικότητά τους σε τυραμίνη, μια χημική ουσία που ενοχοποιείται για την πρόκληση ενός είδους αλλεργικής αντίδρασης με τη μορφή κεφαλαλγίας όταν εισέλθει στον οργανισμό.

Δείτε ποιες τροφές ενοχοποιούνται για πρόκληση και επιδείνωση των πονοκεφάλων.

Αναψυκτικά διαίτης: Η ασπαρτάμη που περιέχουν τα αναψυκτικά διαίτης έχει ενοχοποιηθεί για συμπτώματα όπως η ζάλη, η απώλεια μνήμης και οι έντονοι πονοκέφαλοι.

Ώριμες μπανάνες και αβοκάντο: Μπορεί να έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά οι ώριμες μπανάνες και τα αβοκάντο περιέχουν υψηλές ποσότητες τυραμίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Η τυραμίνη είναι ένα αμινοξύ που οι περισσότεροι άνθρωποι αφομοιώνουν χωρίς πρόβλημα. Ο οργανισμός κάποιου όμως, που έχει έλλειψη του ενζύμου μονοαμινοξειδάση (ΜΑΟ) ή λαμβάνει αντικαταθλιπτικά, δεν μπορεί να τη διασπάσει.

Ψωμί: Η γλουτένη που υπάρχει στα σιτηρά, τα κράκερ και τα ζυμαρικά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη και πονοκεφάλους σε όσους έχουν ευαισθησία η δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη.

Πηγή: Reader’s digest, onmed.gr

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved